Lollapalooza släpper tunga artister för 2021

Av:  TT

Pearl Jam kommer till Lollapalooza nästa år. Arkivbild.
Pearl Jam kommer till Lollapalooza nästa år. Arkivbild.

Festivalen Lollapalooza räknar med att återvända till Stockholm nästa år – med en rad stora artister klara för spelningar.

Pearl Jam, Kendrick Lamar, Post Malone, The Killers, Zara Larsson, Veronica Maggio, DaBaby, Kacey Musgraves, Anderson Paak och Lewis Capaldi är några av de namn som Lollapalooza nu släpper.

Festivalen ska hållas på Gärdet 2–4 juli och sammanlagt blir det över 60 artister på 4 olika scener. Enligt arrangörerna ska man ha en nära dialog med Stockholms stad om hur evenemanget ska kunna genomföras.

– Vår uppstartstid är lång och som bransch har vi varit helt nedstängda sedan i mars. För att det ska finnas en möjlighet att kunna genomföra evenemang när vi öppnar upp igen måste vi fortsätta att jobba med dem. Det går inte annars, säger Anna Sjölund från Live Nation.

Biljetterna finns nu till försäljning och Anna Sjölund är nöjd med årets festival.

– Jag tror att det är en av de mest efterlängtade festivalerna, efter ett år av ingenting. En hel del av det som publiken inte fick se i somras har vi kunnat lösa genom att de kommer tillbaka, som Pearl Jam och The Killers. Det är vi superglada för och vi har kompletterat det med en massa nya namn, Lewis Capaldi till exempel, som har vuxit otroligt under det senaste året. Det är ett brett program som vi tror att publiken kommer att vara nöjda med, säger hon.

Om Lollapalooza inte skulle bli av garanterar arrangörerna att man ska få möjligheten att överföra sin biljett till året därpå eller möjlighet att återlösa den.

Publisert:

LÄS VIDARE