Let’s dance

Uppgifter: Carola klar för ”Let's dance”

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Carola är klar för vårens omgång av ”Let’s dance”.
Carola är klar för vårens omgång av ”Let’s dance”.

NÖJE

TV4 har jagat henne i åratal och nu erfar Aftonbladet att de äntligen har fått napp.

Enligt uppgifter är Carola Häggkvist klar för vårens omgång av ”Let’s dance” – och hon ska dansa med Tobias Karlsson som därmed gör comeback.

– Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt, säger Tobias Karlsson.

Om några månader är det dags för vårens omgång av ”Let’s dance” som nu kommer att ledas av David Lindgren och Petra Mede efter Tilde de Paulas och David Hellenius avhopp.

Redan nu kan Aftonbladet berätta att TV4 enligt uppgifter ska ha fått loss ett av sina absoluta drömnamn till tävlingen – nämligen Carola Häggkvist, 54.

Hon har fått frågan otaliga gånger tidigare, men alltid tackat nej. Förra året berättade stjärnan att det berodde på att hon var djupt skeptisk till alla skriverier och uppmärksamhet en medverkan skulle medföra. Samtidigt poängterade Häggkvist hur kul hon skulle tycka det vore att snöra på sig dansskorna. Och kanske har hon nu omvärderat sitt tidigare beslut på grund av coronapandemin och det faktum att hela nöjesbranschen mer eller mindre släckts ner.

– Egentligen är jag som klippt och skuren för ”Let’s dance”. Jag hade verkligen gett järnet. Åh, vad det hade varit roligt, man blir ju euforisk av att dansa, precis som när man sjunger, sa Häggkvist till Aftonbladet och berättade också att hon tackat nej till ”astronomiska gager” för att ställa upp.

Tobias Karlsson i ”Let’s dance”, här med Magdalena Forsberg.

Aftonbladet kan också berätta att den hon väntas tävla med är ingen mindre än Tobias Karlsson som därmed gör comeback efter ett års uppehåll. 

Karlsson hade länge kämpat för ett samkönat par i tävlingen och ville därför dansa med Andreas Lundstedt som var med förra året, men TV4 valde istället att para ihop Alcazar-stjärnan med Tobias Bader.

– Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, sa Tobias Karlsson då till Aftonbladet.

När Aftonbladet når honom blir han fåordig när såväl hans eventuella comeback som blivande danspartner Carola Häggkvist kommer på tal.

– Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. Jag har inga kommenterar.

”Let’s dance”-juryn.

Aftonbladet har också varit i kontakt med Linn Westlund, castingansvarig för programmet, om Carola Häggkvists eventuella medverkan.

– Det har vi absolut inga kommentarer till. Vem som är klar och inte klar är ingenting vi kan kommentera. 

När Aftonbladet når Carola Häggkvists agent Lotta Bjurenstedt-Waern låter hon också hälsa att de inte har några kommentarer. 

Under onsdagen stod det klart att TV4 flyttar sändningen från fredagar till lördagar på grund av SVT:s ”Bäst i test”.

– Vi vill odla femton nya år och har känt att vi har tappat lite på fredagarna de senaste åren, även om vi tycker att vi har gjort ett fantastiskt program genom hela resan. Det har till ganska stor del berott på konkurrensen om vi ska vara uppriktiga. SVT har lyckats bra med sitt ”Bäst i test”, inte minst mot barnfamiljerna, säger Fredrik Arefalk som är TV4:s kanalchef i TV4 Growth.

Förra året kunde Aftonbladet avslöja sex av elva deltagare till ”Let’s dance”, däribland John Lundvik som vann alltsammans med Linn Hegdal.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Carolas ord efter avhoppet från ”Let’s dance”: Jag kunde inte andas

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Carola Häggkvist

TV4

Tobias Karlsson (dansare)