Karl Fredrik Gustafsson

Karl Fredrik och Petter förlovar sig: ”Vill satsa mer på relationen”

Planerar tredagarsbröllop i Italien

Av: 

Moa Malmqvist

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén på Fårö.
Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén på Fårö.

NÖJE

Bröllopsklockorna ringer för ”Karl Fredrik på Österlen”-paret.

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén bytte ringar under kärleksresan på Gotland.

– Jag sa bara ’ska vi inte passa på att förlova oss’? säger tv-profilen till Aftonbladet.

Karl Fredrik Gustafsson, 34, från TV4-succén ”Karl Fredrik på Österlen” har gift sig med pojkvännen Petter Kjellén, 38. I ett soligt Instagram-inlägg visar paret upp sina nya ringar.

– Jag fick ett litet infall i torsdags. Petter hade ordnat en överraskningsresa till Gotland, torsdag till söndag. Den första dagen var det bra väder och vi hamnade på en restaurang i Kappelshamn, säger Karl Fredrik på telefon till Aftonbladet, och fortsätter:

– Där satt vi ute på baksidan i solen, lutade oss mot verandan och bara njöt. Då sa jag bara ’ska vi inte passa på att förlova oss?’ och Petter blev jätteglad.

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén på Fårö.

På lördagen var de redan i fart med att hitta ringar, och hittade ett ställe i Visby där de fick hjälp med juvelerna. Paret har varit tillsammans sedan 2014 men Karl Fredrik säger att det är först nu som läget känns rätt.

”Nu bär det frukt”

Ringarna.

– Vi köpte Eklaholm tidigt, vi hade knappt varit tillsammans ett år. Vi var ju väldigt nykära och vi dansade på rosa moln, även om det var jobbigt att elen slutade fungera och det läckte från taket.

– Vi har inte haft flera miljoner att bara stoppa in i renoveringen, vi har fått bygga upp allt. Jag skulle inte säga att det bara tär på en relation, för det bygger ju också. Nu bär det frukt och då känner vi båda att vi vill satsa ännu mer på vår relation, säger han.

När Aftonbladet ringer upp paret sitter de i solen och dricker drinkar i centrala Stockholm innan planet hem till Skåne lyfter.

Känns det annorlunda mellan er nu efter förlovningen?

− Ja absolut. Det är som att vara lite nykär igen tycker jag. Vi har såklart haft det bra tidigare också, men nu känns det lite pirrigt och man är lite stolt och glad, svarar tv-profilen och floristen.

Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén firar förlovningen.

Planerar tredagarsbröllop

Karl Fredrik och numera fästmannen Petter, som regelbundet dyker upp i ”Karl Fredrik på Österlen”, har redan börjat planera bröllopet.

– Vi vill vänta till coronan är över, men kanske nästa sommar. Vi funderar på att hyra ett slott i Italien för 200 gäster. Micael Bindefeld har sagt att han vill vara med och arrangera bröllopet. Vi tänker middag på fredagen för att alla ska lära känna varandra. På lördagen är det bröllop, och sedan en lyxig brunch på söndagen.

Paret träffades när Karl Fredrik flyttade ner till Skåne i augusti 2014 för att studera till landskapsarkitekt. Turturduvorna träffades på nätet, berättar han.

– Det tredje lördagen i september träffades vi. Då tog vi en fika, sedan blev det en promenad och sedan flöt det på...

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Karl Fredrik: Petters mamma grät när vi köpte gården

ÄMNEN I ARTIKELN

Karl Fredrik Gustafsson

Karl Fredrik på Österlen

Gotland

Fårö

Österlen

TV4

Micael Bindefeld