James Cameron i nytt påhopp på Wonder Woman

Står för det han sa: ”Den bröt ingen ny mark”

HOLLYWOOD

Mannen bakom ”Titanic”, ”Terminator” och ”Avatar” hamnade i blåsväder när han kritiserade sommarens hit, ”Wonder woman”.

I en intervju med branschtidningen Hollywood Reporter vägrar han backa.

– Jag står för vad jag sa, uppger han.

James Cameron, som är mitt uppe i arbetet med del två och tre av ”Avatar”, kallade nyligen Gal Gadots rollfigur i ”Wonder woman” för ett sexobjekt.

Nu utvidgar 63-åringen kritiken.

– Allvarligt, hon var fröken Israel, hon bar en bystig dräkt som figursytts. Hon är supersnygg. Men för mig är det inte att bryta ny mark.

– De lät Raquel Welch gör samma sak på 1960-talet.

Patty Jenkins, som regisserade ”Wonder woman”, svarade efter Camerons första utspel och sa att alla kvinnor inte måste se ut som Linda Hamilton i ”Terminator 2” för att vara starka.

Cameron köper inte argumentet.

– Linda såg fantastisk ut. Men hon behandlades inte som ett sexobjekt. Det fanns inget sexuellt över hennes figur. Det handlade om ångest, vilja och beslutsamhet.

Sexuellt övertag

– Hon var inte där för att vara till lags eller tittas på. Men hon var central för historien och mot slutet av filmen älskade publiken henne.

Cameron säger att han applåderar Jenkins regiinsats och Hollywood för att hon fick ta tyglarna.

– Med det sagt tycker jag inte att det var något banbrytande med ”Wonder woman”. Jag tyckte att det var en bra film. Det är allt.

Cameron uppger att han inte förstår varför det blev sånt ståhej runt hans uttalande.

– Kanske uttryckte jag mig för enkelt. Jag backar inte, men jag kan lägga till en liten detalj; jag gillade att huvudfiguren hade sexuellt övertag över mannen – det tyckte jag var kul.

Publisert:

LÄS VIDARE