Lasse Holm om botox-kommentaren: ”Otroligt stort skämt”

Så håller sig Lasse Holm ung • Receptet till hälsoshotten

Publicerad 2023-11-04

Den 9 december fyller Lasse Holm 80 år.

Men han får ständigt höra att han ser yngre ut och frågor om hur han håller sig i form.

En som påpekar hans rynkfria ansikte är artisten Mapei i kvällens avsnitt av ”Så mycket bättre”.

– Det är botox, är Lasse snabb på att svara med i programmet.

Men kommentaren var egentligen tänkt som ett skämt, och när Aftonbladet når Lasse Holm, 79, är han väldigt tydlig med att poängtera att han aldrig någonsin injicerat botox någonstans på kroppen.

– Jag är glad och nöjd med att vara en gammal gubbe som snart fyller 80. Jag har ett trevligt, lyckligt liv och är befriad från sjukdomar just nu vilket jag är jävligt glad för. Det där med botox var ett otroligt stort skämt, det vill jag verkligen förtydliga!

Lasse Holm tar tillbaka skämtet om botox.

Mapei är chockad över hur ung Lasse Holm ser ut.

Men då undrar jag ju vad du har för knep för att se så ung ut?

Jag kan bara säga att jag förmodligen har bra gener. Min pappa såg ung ut även i gamla år och han blev nästan 90 år.

– Jag har alltid varit rörlig. Jag älskar fysiska aktiviteter. Jag älskar att åka skidor. Jag älskar att vara ute och gå med hunden. Jag älskar att spela golf. Jag älskar att träna på mitt sätt. Som jag gör på äldre dagar.

Ingredienser till Lasse Hols hälsoshot.

Hälsoshoten: ”Ett måste”

I programmet får deltagarna även smaka på Lasse Holms ”hälsoshot”.

Han berättar att han och hans hustru druckit den varje morgon i minst tio år, och att den är ett måste för att starta dagen.

– Om jag inte får shotten, då är det ingen bra dag. Den är ett måste för mig och även för min fru. Jag ska ha den, varje dag. Jag är jättenoga med det.

Lasse Holm sätter plus på...

Kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Kärlekslivet är blomstrande. Jag älskar min hustru överallt på jorden, även efter 53 år. Vi har samma intressen, vi gör samma saker, vi garvar åt samma saker. Hon är en briljant fru. Hon är min motpol, vi är som en person. Det läskiga med min fru är att vi kan vara tyst i bilen i fem minuter och så tänker jag på någonting... Och sen säger hon precis vad jag tänker på. Och det är jäkligt läskigt. Alltså tänk om man sitter och har något skelett i garderoben. Men det är galet.

Har du några tips på hur får man kärleken att hålla i över 50 år?

– Humor och respekt och nyckelord. Vi garvar mycket och har även tillåtelse att leva våra egna liv. Det är viktigt tycker jag så att det inte blir gnäll.

Lasse Holm hyllades under somarens ”Allsång på Skansen”

Karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Det känns ju förmätet att ta en femma, men det har ju varit ett fantastiskt liv. Jag har ju vågat kasta mig ut i saker som har varit obekväma. Hoppat från tuva till tuva, från turnerande musikant till att stänga ner all form av inkomst och försöka bli låtskrivare. Det var ju otroligt risktagande. Och sen att kliva in i tv-världen helt grön och inte kunna någonting om hur man beter sig och gick på lite minor när det började. Men sammantaget funkar det skitbra.

Finns det någonting som du har kvar och vill uppnå inom karriären?

– Vad vill jag mer uppnå? Nej… Jag är nöjd och lycklig och glad. Jag har nog ingenting. Jag är ju 80 bast och då får man nog vara nöjd och glad.

Lasse Holm.

Ekonomin Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Det känns ju som att jag sitter och skryter men jag har ju också en väldigt god ekonomi. Jag kan göra det jag vill. Jag kan ägna mig åt det jag älskar och jag kan köpa något fint i min fru om jag får feeling. Jag har en väldigt bra ekonomi och det tycker jag att jag har förtjänat.

Vad är det finaste du har köpt till din fru?

– Jag kommer ihåg att jag var väldigt sparsam efter att jag hade slutet turnera och vid ett tillfälle tyckte hon att jag var en snåljåp. Då köpte jag en minkpäls och en bil och då blev hon tyst.

Hälsan Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag måste sätta en femma där. Vi är rörliga, vi kan gå en mil, vi har inga problem, vi gympar och vi har inga krämpor.

Lasse Holm.

Framtidsplaner Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

– Där måste jag vara lite försiktig för mina framtidsplaner är ju bara det som jag känner till det närmaste året. Sen har ju allting att göra om man får vara frisk. Men om jag har cancer om tre år, då har jag inga framtidsplaner längre. Jag är 80 år gammal. Det kan hända väldigt mycket i livet då.

Men du är i Spanien nu, har du något annat kul i närtid som du ska hitta på?

– Ja, det har jag verkligen. Jag har haft en pojkdröm från när jag var i Mexiko och jobbade med brasilianska musikanter som lärde mig det grymma svänget i brasiliansk bossanova. Då fick jag en dröm om att åka till Rio och se karnevalen. Och det ska jag och min fru göra i februari.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln