Skådespelare hyllar facket: ”Vi gjorde det!”

TT

Publicerad 2023-11-09

Skådespelarfackets Fran Drescher kallar avtalet "historiskt". Arkivbild.

Skådespelarstrejken i Hollywood varade längre än väntat. Nu när facket Sag-Aftra har godkänt ett preliminärt avtal med film- och tv-bolagen är många av skådespelarna lättade.

”Jag är redo att börja jobba igen nu när strejken är över. Grattis och stort tack till våra förhandlare på Sag-Aftra. Jag är stolt över att ha stått tillsammans i solidaritet med alla Sag-medlemmar de senaste 118 dagarna”, skriver skådespelaren och producenten Octavia Spencer på X.

Skådespelaren och sångerskan Mandy Moore skriver på samma plattform att hon är tacksam.

”Tack till Sag-Aftras förhandlare och ledare för att ha fått oss över mållinjen. Jag är tacksam till alla som stått på frontlinjen, de strejkansvariga och alla våra fackliga bröder och systrar”, skriver hon.

Zac Efron och flera andra stjärnor som var på premiären för filmen ”The iron claw” under onsdagskvällen fick beskedet på röda mattan av Deadlines reporter.

– Otroligt. Jag är så glad att vi har kunnat komma fram till en lösning. Vi måste tillbaka till jobbet. Grattis till oss allihop, vi klarade det! sade skådespelaren.

Skådespelaren Fran Drescher är ordförande i Sag-Aftra. Hon skriver att överenskommelsen bryter ny mark.

”Vi gjorde det! Tack till alla medlemmar som har stått ut och hållit ut i väntan på det här historiska avtalet”, skriver hon på X.

ANNONS