Stina Wollter pudlar efter kritiserat inlägg

TT

Publicerad 2023-11-23

Kroppsaktivisten och konstnären Stina Wollter har 314 000 följare på Instagram. Arkivbild.

Stina Wollters Instagraminlägg om kriget mellan Israel och Hamas möter hård kritik. Nu ber konstnären och kroppsaktivisten om ursäkt:

”Förlåt för att jag fört vidare uppgifter som inte stämmer”, skriver hon i ett nytt inlägg.

Stina Wollter har 314 000 följare på Instagram och de senaste dagarna har hon skrivit flera inlägg om det pågående kriget på Gazaremsan.

Bland andra författaren och journalisten Isobel Hadley-Kamptz kritiserar nu Stina Wollter för att sprida falska konspirationsteorier om bland annat israelisk organstöld från döda palestinier.

”I vanliga fall oroar vi oss för att ungdomar är dåliga på källkritik och riskerar att radikaliseras på nätet. Uppenbarligen borde den oron utvidgas också till uppburna kulturkvinnor” avslutar Hadley-Kamptz i sin ledare i Dagens Nyheter.

I Göteborgs-Posten skriver Ulrika Knutson, kritiker och författare, att Stina Wollter lägger fram ”antisemitiska idéer om allt ifrån organstöld till mördade spädbarn”. Knutson konstaterar att det Stina Wollter egentligen vill är att ”visa empati med de palestinska offren” men framhåller att Wollter i stället eldar på ”urgamla antisemitiska föreställningar”.

I ännu ett Instagraminlägg ber nu Stina Wollter om ursäkt för att hon ”fört vidare uppgifter som inte stämmer”.

Hon fortsätter:

”Jag vill inte bidra till polarisering – jag är förtvivlad över att antisemitism och islamofobi ökar i skuggan av det som sker”.

Kritikstorm mot Stina Wollter – anklagas för antisemitism

ANNONS