Calle Schulman

Calle Schulman pudlar efter kritiken: ”Dumt av mig”

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Calle Schulman fick hård kritik av sina Instagramföljare – något som ledde till att han själv svarade hårt tillbaka.

Nu pudlar medieprofilen.

”Det finns mycket aggressivitet där ute nu”, skriver han på Instagram.

Det var tidigare i veckan som Calle Schulman, 40, la ut en bild på Instagram där han och bröderna Alex Schulman, 44, och Niklas Schulman, 45, sitter på restaurangen Sturehofs uteservering i Stockholm.

”Krig och epidemier och skit men fyra saker står starka oavsett: systrarna Schulman och Sturehof”, skrev han till bilden.

Hård kritik från följarna

Inlägget togs inte emot väl av Calle Schulmans Instagramföljare. Flera kritiserade inlägget hårt och flera som påstår sig jobba inom vården kommenterade att beteendet var respektlöst och ett hån mot all vårdpersonal som jobbar hårt i coronatider.

Calle Schulman valde att svara en av kommentarerna med ”Bäst du avföljer. Eller byter jobb.”

På frågan om varför han är respektlös i sina svar till kritiska vårdarbetare svarade han: ”Skit får skit helt enkelt”.

Calle Schulman.
Calle Schulman.

ANNONS

Nu kan du låna upp till 600 000 kr genom Lendo - samla dina lån och få en lägre månadskostnad. Sök och jämför erbjudanden från 35 långivare här.

Extern länk från Lendo

Läs mer

”Stor respekt”

En annan följare drog en jämförelse med om Calle Schulman skulle vara ”lika kaxig när du eller dina syskon eller dina barn ligger där i ett kylrum”, något Calle Schulman menade var väldigt obehagligt.

Nu har medieprofilen skrivit ett nytt inlägg där han förklarar sig.

”Oavsett om man missförstår med flit för att skapa konflikt eller inte vill jag understryka min stora respekt för vårdpersonalen”, skriver han.

Han skriver att han inte menade att ge hela arbetsgruppen ”skit”, vilket en del förstått det som.

”När jag på en kommentar skrev: ’Skit ska ha skit’ så syftade jag på att när människor - oavsett yrke - är otrevliga, osakliga, hotfulla etc i kommentarer så blir jag otrevlig tillbaka. Det är dumt av mig. Men jag ÄR inte nåt helgon som kan le när nån pratar om mina barn i ett kylrum som reaktion på att jag åt middag på en gles uteservering. Jag har inte den förmågan.”

”Tar åt mig”

Han menar att den kommentaren om hans barn fick honom helt ur balans.

”Det finns mycket aggressivitet där ute nu. Den här gången råkade jag trigga i gång det för att jag provocerade med att äta ute. Jag tar till mig det. Jag underskattade hur mycket ilska som finns nu och blev själv en del av den.”

Han understryker, precis som i ett tidigare inlägg, att han följer ”varenda en” av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

”Jag inser allvaret och jag har förlorat vänner som... Lämnat tomrum. Hur som helst. Jag ska göra mitt allra bästa för att sluta ge skit till skit samt tänka på hur jag uttrycker mig för att inte framstå som arrogant”.

Han avslutar inlägget med att be sina följare att undvika att skriva en fler arga och hårda kommentarer, något flera ändå fortsatt göra.

Aftonbladet har sökt Calle Schulman, som avstår från att kommentera händelsen ytterligare.

PODD Så påverkar oljan världspolitiken i coronatider

Priset på råolja störtdök i början av veckan. Vad innebär det nu för USA som drabbats hårt av prisraset och vad betyder det för oss i Europa? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Kända svenskar berättar: Så var våra värsta jular

ÄMNEN I ARTIKELN

Calle Schulman

Alex Schulman

Uteserveringar

Coronaviruset