Jenny Alversjö öppnar upp om relationen med pojkvännen Anders

TV4-profilen om kärleken och livet efter stroken

I höstas avslöjade Jenny Alversjö att hon mött kärleken igen.

Nu berättar TV4-profilen om relationen med pojkvännen Anders Bernunger.

– Vi har det verkligen bra tillsammans.

Du drabbades av en stroke i höstas, så vi börjar med den viktigaste frågan av dem alla, hur mår du idag?

– Jag mår jättebra och har känt mig väldigt bra sedan jag började jobba igen och det känns jätteskönt. Det kändes lagom att vara borta så länge som jag var. Jag har börjat jobba i lagom takt och känner att jag har fullt mandat att dra ner på takten ifall jag skulle behöva det. Så jag är full av energi.

När du ser tillbaka på det du varit med om, hur går tankarna?

– Det känns helt overkligt faktiskt. Det känns som jag har levt ett helt liv det senaste halvåret och allt jag har erfarit har lett fram till det som hände och som jag absolut inte kunde planera för, men som jag sedan kunde dra nytta av. Till exempel alla åren inom idrotten, hur man ska tänka och hur man ska orka gå vidare och försöka tänka positivt. Alla sådana egenskaper har jag haft jättestor nytta av.

”Allt gott försvinner”

– Men ska jag sammanfatta det i ett ord så känns det overkligt, men tacksamheten som jag trodde var total precis efter det hände den bara växer. Jag är så glad över att det gick som det gick och det trauma det för med sig är ett annat sätt att tänka. Tyvärr behövs det oftast en svår period för att man ska inse det. Vi hör det, vi vet det, vi hör andra berätta om det. Men man måste nästan erfara det själv för att verkligen göra de omställningarna som behövs.

Jenny Alversjö
Jenny Alversjö

Du känns onekligen som en väldigt hälsosam människa och beskrev dig till och med som ”tråkig” i ett inlägg. Har du tvingats ändra på några levnadsvanor?

– Jag syftade på min matallergi som tvingar mig till de här tråkiga matrutinerna. Sättet att leva helt enkelt. Jag kan inte äta gluten eller mjölkprotein, så allt gott försvinner. Jag har tvingats lyssna ännu mer på min kropp, men det kommer rätt naturligt när man är med om någonting som jag har varit med om. Men i övrigt är det mer att jag ska vara sann mot mig själv. Ibland är det lätt att säga ja till saker bara för att de är roliga och för att man tror att man orkar. Nu måste jag verkligen värdera allting vilket jag verkligen har gjort.

Sommar i Skåne och skärgården

Hur ser sommarplanerna ut?

– Vi kommer vara i Sverige. Det blir lite Stockholm, skärgården och även Skåne vilket jag ser fram emot, det ska bli mysigt. Det är min pojkväns familj som har ett ställe där, så vi kommer vara lite i Helsingborg. 

På tal om pojkvännen. I höstas gick du ut med att du mött kärleken i Anders. Då hade ni gått under radarn ett litet tag. Vi var på dig några gånger. Exakt hur jobbiga var vi?

– Haha! Ni är inte jobbiga, ni är bara målmedvetna.

”Anders inte hemlig längre”

Det var en vänlig beskrivning.

– Det tycker jag är bra, det ska man vara när man vet vad man vill åt. När man har ett offentligt yrke kan det vara skönt att ha vissa saker privata. Även av respekt mot honom och hans familj så var det skönt att just gå under radarn ett tag.

– Sedan måste saker också få ta sin tid så man själv får landa i någonting innan man gör det publikt för andra. Han har inte heller valt att jobba med det jag jobbar med. Det känns som vi vill hålla det så i den mån det går. Men nu är Anders inte hemlig längre och det var ett gemensamt beslut. Vi har det väldigt bra, det har vi verkligen. Vi tycker om varandra och det känns jättebra.

Jenny Alversjö.
Jenny Alversjö.

Bor ni ihop?

– Nej, det gör vi inte. Men vi får se vad som händer. Det blir man också bra på, delvis med det jag varit med om men också de tider vi lever i, det är svårt att planera. Man får göra det bästa av nuet och försöka tänka positivt framöver och ta en dag i taget, ingen stress.

Tryffelsalami till fredagsmyset

Något vi alltid brukar ta upp är det här med fredagsmys. Hur ser ditt ultimata fredagsmys ut?

– Eftersom jag oftast brukar jobba på helgerna så blir fredagarna oftast väldigt lugna. Jag tycker det är mysigt att laga mat, och då gärna tillsammans. Förhoppningsvis är barnen med. Vi kanske häller upp ett glas vin, men tidigt på kvällen i så fall eftersom jag oftast jobbar dagen efter. Jag älskar mat, det är väldigt gott med tryffelsalami. Jag brukar köpa en liten låda på fredagar. Sedan streamar vi en tv-serie eller tar en kvällspromenad, det är skönt.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE