Jill Johnson

Jill Johnson slår tillbaka efter Körbergs kritik: ”Överrumplad”

Ilska mot artisten efter beviljade krisstödet

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Hon hade över tio miljoner kronor i tillgångar i sitt bolag 2018 – men valde trots det att ansöka om de stipendier som Konstnärsnämnden delar ut på grund av coronakrisen.

Nu ställer sig Jill Johnson oförstående till den massiva kritiken.

”Jag är väldigt överrumplad och oerhört ledsen över personangreppet gällande min moral”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

I torsdags skrev Aftonbladet att etablerade artister som Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba och Jill Johnson – som alla har mångmiljonbelopp i sina företag – finns bland de artister som beviljats krisstöd på grund av coronapandemin.

Konstnärsnämnden har haft i uppdrag att fördela 70 miljoner kronor av en halv miljard som regeringen avsatt till krisstöd för kulturverksamhet och har därför beviljat stipendier på summor mellan 15 000 kronor och 50 000 kronor. Pengar som bland annat ska vara en ersättning för inställda spelningar.

Tommy Körberg.

Körberg: ”Ett jävla ofog”

Under fredagen uttalade sig Tommy Körberg i Aftonbladet och var kritisk över att exempelvis Jill Johnson, som enligt årsredovisningen 2018 hade tillgångar på över tio miljoner kronor i sitt bolag, sökt och fått 50 000 kronor.

– Har man omsättning på miljoner i sitt bolag ska man inte hålla på att söka massa stöd. Det är dummaste jag varit med om. Ge det till dem som bättre behöver det. Det är ett jävla ofog.

Han tog upp Jill Johnson som exempel då hon är en av de artister som sökt och fått pengar som har mest pengar i sitt bolag.

– Det är väl hon som kallar sig för ödmjuk, hennes främsta egenskap är ödmjukhet. Det har hon sagt i någon intervju. Då säger jag bara, hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem.

Jill Johnson.

Följare rasar: ”Skäms du inte?”

Efter Aftonbladets intervju med Tommy Körberg har mängder av läsare kommenterat och delat artikeln på Facebook. Samtliga applåderar Tommy Körbergs utspel och anser att Jill Johnsons och de andra etablerade artisternas agerande är under all kritik.

Jill Johnson har även fått mändger med negativa kommentarer på sitt Instagram.  ”Skäms du inte?”, ”Tycker du inte att det finns andra som är i mer behov av stöd från staten än dig?”, ”Hur kan du göra så här? Ingen skam i kroppen eller?”, ”PINSAMT, tog bort dig från min Spotify!”, ”Att ta emot skattepengar på det viset är sjukt girigt” och ”Nä nu slutar jag lyssna och följa faktiskt. Jag är besviken. Det är skamligt faktiskt”.

Jill Johnson bemöter kritiken

Det är bara några av alla de kommentarer som Jill Johnsons följare skrivit under ett inlägg som publicerade för två dagar sedan och som handlade om att hon hade fått bjuda in artistkollegor till en sommarpärla i hennes skånska hemtrakter för att sjunga, något som sändes i SVT.

Jill Johnson ställer sig oförstående till kritiken och anser inte att hon har handlat fel.

”Jag är väldigt överrumplad och oerhört ledsen över personangreppet gällande min moral. Jag som så många andra blev orolig när alla mina spelningar ställdes in och är mycket tacksam att det fanns ett stipendium att söka. Förutsättningarna för att få söka var tydliga. Jag önskar att den fortsatta debatten riktas dit den ska och inte landar i personangrepp gentemot de som sökt”.

PODD Corona – så kan strategin påverka Sveriges ekonomi

Ända sedan pandemin drog in över Sverige har det pågått en diskussion där debattörer vägt människoliv mot ekonomiska konsekvenser - är restriktionerna för att dämpa smittspridningen försvarbara om de samtidigt raserar ekonomin? I det här avsnittet pratar vi om den här debatten och frågar oss om det egentligen finns något motsatsförhållande mellan att rädda liv och att rädda ekonomin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Rockbjörnen
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Jill Johnson

LÄS VIDARE

Tommy Körberg rasar mot artistkollegornas agerande: ”Lämna tillbaka pengarna”

ÄMNEN I ARTIKELN

Jill Johnson

Tommy Körberg

Coronaviruset