David Lagercrantz

David Lagercrantz nära knäckas av Millennium: ”Mådde så jävla dåligt”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

David Lagercrantz höll på att knäckas av Millenniumsuccén.

Under första pr-turnén drabbades han av en allvarlig depression.

– Jag har sett vissa tv-intervjuer jag gjorde där jag vet att jag mådde så jävla dåligt, säger han i podcasten ”Bakom berättelsen” med Kattis Ahlström.

Hans bok blev en världssuccé.

Men bakom kulisserna tog pr-arbetet knäcken på författaren David Lagercrantz, berättar han i ”Bakom berättelsen” med Kattis Ahlström.

För att marknadsföra böckerna har Lagercrantz åkt ut på världsturné tre gånger. Det innebär ett fullspäckat schema med tv-framträdanden och intervjuer. Under den första turnén berättar han att han i perioder gick in i en depression.

– Det var inte särskilt smickrande. Då mådde jag så jävla dåligt och det var ett sånt liv. Jag har sett vissa tv-intervjuer jag gjorde där jag vet att jag mådde så jävla dåligt. Då blev jag en pajas, det var min reflex på det. Jag blev en krampaktig pajas där andra kanske blir arroganta eller tystlåtna, säger han.

Mår bra av farten

Samtidigt har Lagercrantz under sina turnéer känt att det hektiska schemat gjort att allt rampljus normaliserats.

– Då kan man drabbas av det som jag är lite förtjust i, eftersom jag är så depressivt lagd, en slags mani som är lite kraftull. Jag kan må rätt bra i den, du är aktiv hela tiden.

Manin blir en kontrast till det depressiva stadiet och när depressionen närmar sig brukar han få en förvarning.

– Nånstans känner du att du är över gränsen. Problemet med depressionen är att du inte kan begripa att den är tillfällig. Du får en känsla av att så här är livet. Hur många gånger du än har varit där så luras du likt förbaskat att livet är tungt. Då känns manin i den här turnéfasen helt obegriplig.

ANNONS

Handla festkläder från små till stora storlekar under vinterns stora rea hos Cellbes. Upp till 60% rabatt på tusentals varor!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

David Lagercrantz

LÄS VIDARE

Lagercrantz: ’Trodde att jag skulle dö’

ÄMNEN I ARTIKELN

David Lagercrantz

Kattis Ahlström

Psykisk ohälsa