Kim Kardashians hyllning till Greta Thunberg

Vill prata med Svante Thunberg och Malena Ernman

Greta Thunberg fortsätter att ta emot hyllningar från världsstjärnor.

I en intervju med Reuters har nu Kim Kardashian uttalat sig om klimataktivisten.

– Hon är en så fantastisk ung tjej, så modig och tuff, säger hon.

Kim Kardashian delar Greta Thunbergs klimatoro. I en intervju med Reuters säger Kim att hon hoppas på att få äta middag med Greta.

– Hon är en så fantastisk ung tjej, så modig och tuff som står upp mot dessa vuxna människor som kan vara väldigt läskiga. Att hon då är så öppen och ärlig är exakt vad vi behöver, säger Kim Kardashian som är på besök i Armenien för att närvara på ”World Congress on Information Technology”.

– Klimatförändringarna är ett stort problem.

Världsstjärnan säger även att hon vill prata med Gretas föräldrar, Malena Ernman och Svante Thunberg, och dela med sig av sina tankar om att vara en sociala medier-entreprenör.

– Att nå ut till många på en stor plattform bjuder in till många olika åsikter och personligheter och jag vill veta hur föräldrarna hanterar det, säger hon.

Hyllats av kändisar

Efter att ha talat inför kongressen i Washington DC och inför FN:s klimatmöte i New York, var det flera politiker som hyllades Greta och erbjöd sig att hjälpa henne.

I en intervju i ”Skavlan” berättade Greta att politikern och skådespelaren Arnold Schwarzenegger var en av dem som kom med ett roligt erbjudande.

– Han har erbjudit mig att låna hans elbil om jag vill, säger hon i programmet.

USA:s förre president Barack Obama hyllade Greta på Twitter efter deras möte å hans stiftelse Obama Foundation.

”Bara 16, Greta Thunberg är redan en av vår planets största förkämpar (...) hon är inte rädd för att driva på verklig handling. Hon förkroppsligar vår vision på Obama Foundation: En framtid formad av unga ledare som hon”, skrev Obama.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I andra avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” berättar mjölkbonden Alexander varför han kände sig hjärntvättad under inspelningen.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE