Johannes Brosts plan: Återförenas med Rolling Stones

Har telefonkontakt med bandet

avLouise Åström

De har varit vänner sedan 60-talet.

Nu är Rolling Stones i Stockholm igen och Johannes Brost ska gå på konserten.

– Och kanske eventuellt träffa dem men vi får se hur det blir med det, säger han.

1 av 2 | Foto: Christian Johansson
Johannes Brost.

Rolling Stones landade på Arlanda under tisdagkvällen inför sin spelning på Friends arena på torsdag. Bland deras svenska vänner finns skådespelaren Johannes Brost.

Enligt Expressen har han telefonkontakt med bandet. Förhoppningen är att de ska träffas under bandets Sverigebesök. Brost flyger till Stockholm under onsdagen.

– Jag ska gå på konserten och kanske eventuellt träffa dem men vi får se hur det blir med det, säger han till Nöjesbladet.

Festat ihop under åren

Johannes Brost har känt medlemmarna i Rolling Stones sedan mitten av 60-talet. Han är personlig vän med både Mick Jagger och Ron Wood. Under åren har de festat tillsammans. När Stones spelade i Stockholm 1995 åt Brost och Jagger middag på Sandhamns värdshus i Stockholm Skärgård. Tre år senare festade de på Café opera.

När Johannes Brost medverkade i ”Stjärnorna på Slottet”, som sändes i vintras, berättade han om festminnena med Stones. Han sa bland annat att han råkat kliva in i ett sovrum där Mick Jagger hade sex på en efterfest.

I augusti i år gick Brost ut med att han drabbats av cancer. Han tvingades hoppa av föreställningen ”Han ska bli min” som skulle haft premiär i september. I oktober ska han opereras, berättade han då.

ARTIKELN HANDLAR OM