Film

Norrmalmstorgsdramat blir storfilm

Ethan Hawke och Noomi Rapace i rollerna

Av: 

Louise Åström

NÖJE

’Stockholm’ ska den råa thrillern om Norrmalmstorgsdramat heta.

I rollerna syns bland andra Noomi Rapace och Ethan Hawke.

– ’Stockholm’ kommer att erbjuda biobesökare en rå inblick i de intensiva händelser som skedde för över fyra decennier sedan säger Jonathan Kier, sälj och distributionsansvarig på produktionsbolaget Sierra/Affinity till Hollywood Reporter.

Det välkända svenska gisslandramat som ägde rum på Norrmalmstorg under 1973 ska nu bli film, skriver Hollywood Reporter.

Filmen är baserad på det rån som Kreditbanken utsattes för där rånarna låste in sig i bankvalvet och höll flera personer gisslan. Filmen, som kommer klassas som en thriller, kommer att ha titeln ’Stockholm’.

”En rå inblick”

Bland rollerna finns bland annat Ethan Hawke och den svenska skådespelerskan Noomi Rapace.

Filmen ska kretsa kring det så kallade ’Stockholmssyndromet’. Ett fenomen som uppstod under Norrmalmstorgsdramat efter att gisslan över tid börjar sympatisera med gärningsmännen.

– ’Stockholm’ kommer att erbjuda biobesökare en rå inblick i de intensiva händelser som skedde för över fyra decennier sedan och myntade ett psykologiskt syndrom som fortfarande engagerar världen, säger Jonathan Kier, sälj och distributionsansvarig på produktionsbolaget Sierra/Affinity till Hollywood Reporter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Noomi Rapace

Ethan Hawke