Stjärnorna rasar mot Donald Trump

Världsstjärnan: ”Amerika raseras rätt framför våra ögon!”

Senaste dagarna har präglats av förändring och missnöje i USA, och nu reagerar den amerikanska kändiseliten mot presidentens nya ändringar.

”Amerika raseras rätt framför våra ögon!” skriver superstjärnan Rihanna bland annat.

USA:s storstjärnor säger nu ifrån mot Donald Trumps nya regler i USA, och det är framförallt reglerna angående resstopp och deportering av medborgare från sju olika länder som bedöms ha ”stora problem med terrorism” som får kändisarna att reagera. Många tar nu till sociala medier för att ventilera sin ilska gentemot presidenten.

Superartisten Rihanna skriver att hon är äcklad av Trumps regler och att ”Amerika raseras rätt framför våra ögon!” och kallar presidenten för ett ”omoraliskt svin”.

Musikern och skådespelaren Miley Cyrus väljer att visa sitt missnöje genom att posta en stor bild där hon uttrycker sitt stöd till de som vill in i landet med ett flertal olikafärgade hjärtan bredvid.

Musikern John Legend skriver i ett flertal inlägg om sin avsky mot de nya reglerna, och han säger även att president Donald Trump ”Borde skämmas” för sitt agerande de senaste dagarna. ”Skäms Amerika, skäms Donald Trump” skriver han.

Skådespelaren Ewan McGregor som för tillfället är aktuell med uppföljaren till 90-talsfilmen ”Trainspotting” och som bland annat haft roller i storfilmer som ”Star Wars” som ”Änglar och demoner” skriver att han tänker på de syriska familjer han träffade i Irak förra året på olika flyktingförläggningar och hur hopplöst det kändes, och hur mycket värre det nu har blivit.

I'm thinking of all the Syrian families I met in Iraq last year in the desperate refugee camps and how hopeless it felt. So much worse now.

Självaste ”Captain America” själv, skådespelaren Chris Evans säger ifrån mot de nya reglerna. ”Naturligtvis måste vi prioritera alla amerikaners säkerhet, men vi får inte bli oamerikanska under den processen”.

Skådespelaren Mia Farrow, känd för sina roller i bland annat i ”Rosemarys baby” publicerar en bild på Kanadas president Justin Trudeau och texten” äkta ledarskap” bredvid presidentens budskap till de som flyr.

Även svenska skådespelare har utryckt sitt mittsnöje mot de nya reglerna, den svenska skådespelaren Bahar Pars, aktuell i Oscarsnomierade filmen” En man som heter Ove” funderar på att bojkotta galan eller att manifestera en protest på plats.

– Jag tror jag hellre går dit och tar det utrymmet, jag får nog mer ut av att kunna stå där och säga ’Vet du vad? Nu står jag här på din mark – fuck off’, har hon tidigare sagt till TT.

De belönades med Oscar – och försvann
Publisert: