Tv-profilerna fixar kärlekskväll för kristna singlar

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Cilla Eriksson.
NÖJE

Dejtingappar i all ära, men är du kristen singel i Sverige är utbudet smalt.

Det menar Cilla, Stina och Lidia, kända från SVT:s dejtingprogram ”Tro, hopp och kärlek”, som nu tar saken i egna händer – och bjuder in till ett kärleksevent.

– Jag tror att det blir en fantastiskt rolig kväll med massa snygga, kristna singlar, säger Cilla Eriksson.

När Nöjesbladet når Cilla Eriksson är hon i Örebro. Det visar sig att hon besöker staden för att umgås med sin nya kärlek, Magnus, som hon träffade genom en kristen dejtingsajt för tre månader sedan.

– Han är fantastisk! Det känns oerhört bra, förklarar hon glatt.

Men för kristna singlar är utbudet av dejtingappar och sajter litet. Även om Cilla Eriksson numera har någon som får hjärtat att klappa lite snabbare, upplever hon att det finns få naturliga plattformer för kärlekstörstande kristna att verka på.

– Det finns jättemycket mötesplatser och sajter, men de är inte för kristna. För mig som kristen är det viktigt att träffa någon som delar samma värderingar. Och jag har ju gjort allt – till och med dejtat i tv! Det var under programmet som vi insåg att det är väldigt svårt att vara kristen singel i Sverige och träffa någon, berättar hon.

Kärleksevent för kristna singlar

Sagt och gjort, Cilla bjuder nu in kristna singlar till ett kärleksevent lördagen den 6 maj – tillsammans med Stina och Lidia, hennes konkurrenter i senaste säsongen av SVT:s ”Tro, hopp och kärlek”. Där tävlade trion om pastorn Filip Wennerlunds gunst - ett dejtande präglat av intriger.

– Stämningen mellan oss är jättebra. Vi har haft kontakt sedan programmet. Jag såg aldrig dem som konkurrenter. Jag kände nog bara att Filip inte var min typ av kille, medan Stina kanske mer såg mig som konkurrent. Men vi är väldigt bra vänner.

Kärlekseventet håller hus i Lugnetkyrkan i Falun. Kvällen bjuder på såväl föreläsningar om relationer som middag, speed dating, fika, sång och bön. I skrivande stund är upp till 60 personer anmälda, varav 70 procent är män. Bland de inbjudna finns såväl nuvarande som tidigare ”Tro, hopp och kärlek”-deltagare.

– Det är lite intressant att så många är män. Jag hade förväntat mig fler kvinnor. Jag funderar på varför, kanske finns det fler ensamma män och som har större behov av sådan här kvällar.

Kommer Filip?

– Det skulle förvåna mig väldigt mycket om han dyker upp. Ingen av oss har haft någon kontakt med honom. Jag tror att han efteråt tyckte att hela grejen var väldigt jobbig. Jag dumpade honom i tv. Det blev inte bra med Lidia och Stina var kär i honom, men det var inte besvarat. Han har nog en komplicerad relation till oss alla tre.

Vilka förväntningar har ni på eventet?

– Jag tror det blir en fantastiskt rolig kväll, med massa snygga, kristna singlar. Sedan vet man aldrig vad som händer. Vi ska göra vårt bästa med att skapa en stämningsfull kväll, så får vi se om det blir några ”klick”. Det skulle självklart vara jättekul om det kan bli lite par, säger hon och fortsätter:

– Blir det bra kan det ju fortsätta, kanske med en kväll i Stockholm nästa gång.

ARTIKELN HANDLAR OM