Carola Häggkvist

Carola: ”Verkligen fångad av en stormvind”

Artisten fast i orkan i Kapstaden

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Carola Häggkvist, 50, har hamnat i den värsta storm som drabbat Kapstaden på 30 år.

Hittills har åtta personer mist livet, uppger AP.

”Jag tänker speciellt på alla de hemlösa”, skriver hon på Facebook.

Orkanen började dra fram över Kapstaden under tisdagskvällen och Carola Häggkvist och hamnade mitt i stormens öga.

Artisten och delar av hennes familj är på plats i sitt hus i Hout Bay utanför Kapstaden där de bor under delar av året. På Facebook berättar Carola om ovädret.

”Nu blev jag verkligen fångad av en stormvind.. Och jag fick så jag teg. Men den här stormvinden är inte den som jag sjunger om, som lyfter oss upp på högre höjder, väcker vårt inte till liv, får oss att vilja skaka av oss dammet och modigt börja hissa segel på okänd mark. Nej den här stormen är en nådeslös orkan som drar fram genom Cape Town just nu i syfte att förstöra och sätta fruktan i allt som kommer i dess väg”, skriver hon.

”Stormen bröt upp trät”

De hårda vindarna har skadat delar av huset och fått dottern Zoe att vakna på nätterna.

”Kastvindar i upp till 100–140 meter i sekunden slår emot dörrar och fönster i vårt hus att vi är rädda för att de ska slås sönder. För tio minuter sedan bröt stormen upp trä’t på dörren till terassen i gästrummet. Gästerna är tack o lov tillbaka i Sverige igen. Dånet av hastigheten på stormvindarna är så kraftiga att jag får lock för öronen. Zoe vaknade till just och sprang in till min säng”.

Värsta stormen på 30 år

Nu oroar sig Carola över de vänner i landet som inte har en lika stabil boendesituation som hon själv.

”Jag tänker speciellt på alla de hemlösa och de som bor i bara plåtskjul och papp kartonger ikväll...må de finna skydd. Jag måste ringa några vänner jag känner i några av kåkstäderna nu och se om de är ok”, skriver hon.

Enligt den sydafrikanska nyhetssajten Times Live är stormen den värsta i landet på 30 år. Tågtrafik har ställts in, skolor har stängts och boende nära kusten ombeds ta sig från sina hem eftersom stormen kan orsaka vågor så höga som 16 meter. Hittills har åtta människor mist livet i stormen, skriver ABC News.

ANNONS

Uppvakta mamma med en fantastisk bukett på Mors dag! Extra lyxig gåva fylld med belgiska praliner.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Carola: ”När julafton kommer är jag klar”

ÄMNEN I ARTIKELN

Carola Häggkvist

Kapstaden

Sydafrika