Malena Ernman rasar mot fotbollssupportrarna

1 av 4

avJakob Meijer

NÖJE

Finalen i Europa league på Friends arena slutade med sopkaos.

Det får operastjärnan och Mello-vinnaren Malena Ernman att gå till attack mot fotbollsfansen.

”Man kan bli radikal feminist för betydligt mindre”, skriver hon på Instagram.

1 av 3

Zlatan Ibrahimovic lyfte bucklan mot skyn på Friends arena och tusentals fans firade i Stockholm i onsdags när Manchester United besegrade Ajax i Europa league-finalen.

Men efter sig lämnade de engelska och holländska fansen mängder med skräp på stadens gator, något som fått operasångerskan Malena Ernman att gå i taket.

På sin Instagram går hon till attack mot nedskräparna.

”10 000 vuxna män var här och kom i stämning för en fotbollsmatch. Det är inte bara tillåtet att bete sig så här. Det uppmuntras... Vi kallar det för en ’fest’. Och samtidigt låtsas vi att det finns en miljödebatt....”, skriver stjärnan och avslutar:

”Man kan bli radikal feminist för betydligt mindre.”

Artisten får kritik

Många håller med Malena Ernman.

”Men dubbelsuck! Säger som jag alltid gör, lag som har så grisiga supportrar borde få böta med att spela ex antal matcher för tomma läktare. Men det skall ju mesas så förbannat men killar som gillar fotboll. Sen att alla som sköter sig också blir drabbade, buhu! De kanske skulle tagit sig ett snack med sina "bröder" innan allt spårade. Nog är nog!”, skriver en följare.

Andra är dock kritiska till Ernmans inlägg.

”Radikal feminist? Ja för det är ju inte alls fördomsfullt att tro att alla som skräpade ner var män.. Sannolikt var det gott om kvinnor också”, kommenterar en person.

ARTIKELN HANDLAR OM