Rebecca tar revansch i ”Biggest loser” – slår ut Jennie i rysarduell

avMathilde Albinsson

Publicerad:
1 av 5

Rebecca Carlström tar revansch i ”Biggest loser” – och slår ut Jennie Hansson i en nervkittlande duell.

Jennie väljer att lämna slottet utan att ta farväl av sina lagkamrater.

– Det var jätteviktigt att få komma tillbaka, säger Rebecca till Nöjesbladet.

De senaste veckorna har utslagna ”Biggest loser”-deltagare kämpat med att gå ned i vikt på egen hand. De har levt isolerade i ett litet torp i skogen och inväntat sin möjlighet att få ta revansch.

I kvällens avsnitt kom den chansen. Zandra Spångberg, Lisen Saldes, Cathrine Söderström, Rebecca Carlström och Ludvig Johansson mötte programledaren Anna Brolin för en nervkittlande invägning. De två deltagare som har genomgått störst procentuell viktminskning, fick duellera sig tillbaka till slottet. Rebecca och Cathrine vann kampen mot vågen och sina motståndare.

– Jag mådde väldigt dåligt på ”Revanschen”, rent psykiskt, och tränade väl mindre där än vad jag gjorde på slottet. Men i och med att jag varit med längst på slottet, så hade jag väl en förhoppning om att jag skulle ha gått ned mest, säger Rebecca till Nöjesbladet.

På vilket sätt var det psykiskt påfrestande?

– De andra deltagarna där välkomnade inte mig när de tränade. Det var skönt att bevisa att jag inte förtjänade att åka hem.

Samtidigt på slottet blev stämningen allt mer spänd. Pakter smiddes. De revanschsugna skulle duellera mot varsin deltagare – ett upplägg som många reagerade starkt mot.

– Jag gillar ju verkligen inte Rebecca. Jag gör ju inte det. Hon är den mest egoistiska människa jag någonsin har träffat, säger Jennie Hansson i programmet.

– Väljer hon mig, så kommer jag definitivt ge henne en kamp. Utan tvekan. Cathrine, om hon väljer mig, då vet jag faktiskt inte. Det kommer vara svårare att köra mot Cathrine. Vi är väldigt bra vänner och jag vill ha henne kvar, säger hon vidare.

Vägrar ta farväl

Jennies farhågor visar sig vara befogade. Rebecca valde att duellera mot Jennie, som i sin tur valde att de skulle tävla i grenen ”90 grader”. De skulle hålla armarna utsträckta rakt ut från kroppen. Den som släpper först, förlorar - vilket blev Jennie.

När programledaren Anna Brolin upprepade resultatet, brast det för Jennie. Hon började gråta och avböjde att ta farväl av sina kamrater.

– Jag är redo att åka hem, säger en tårögd Jennie, som tar sin väska och vänder övriga ”Biggest loser”-deltagare ryggen.

– Det var jävligt surt att förlora mot Rebecca. Men någon måste förlora. Idag blev det jag. Jag får väl se vinsten i att få komma hem, säger hon i programmet.

Valde taktiskt

Rebecca fick däremot sin efterlängtade revansch och tog sig tillbaka in på slottet.

– Jag försökte tänka utifrån vilken av deltagarna jag kunde slå oavsett den gren de väljer. Jag trodde att jag kunde slå Jennie, så det var bara taktiskt. Jag hade inget agg mot henne. Jag valde inte känslomässigt, säger Rebecca.

Vad betydde det för dig att få komma tillbaka?

– Det var skönt att visa att jag faktiskt kunde också. Det var jätteviktigt att få komma tillbaka och få vinna ännu ett par dagar.

Nöjesbladet har sökt Jennie Hansson för en kommentar.

Biggest loser sänds måndagar och tisdagar 21.00 i Sjuan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM