Storfamiljens hus är det värsta ”Arga snickaren” sett

Alsing: ”Det såg ut som en knarkarkvart”

1 av 6
NÖJE

Åttabarnsfamiljen bor i ett nedgånget hus i Ullared.

Väggar är nerklottrade, vatten från den trasiga duschen rinner rakt ner i källaren och elen är livsfarligt dragen.

– Jag ser inte en enda del i huset som inte behöver åtgärdas, säger byggledaren Magnus Kvarneå i kvällens ”Arga snickaren”.

I kvällens avsnitt av ”Arga snickaren” möts Adam Alsing, 48, och hans team av det värsta fallet de någonsin sett. Väggar och dörrar är fulla av hål och klotter, elen är livsfarligt dragen och från den trasiga duschen rinner avloppsvattnet rakt ner i källaren. Varenda del av åttabarnsfamiljens hus måste åtgärdas.

– Det här är det värsta hus jag sett någonsin. När man väl blivit chockad på nedervåningen går man upp för trappan och märker att här är det ju ännu värre, säger Adam Alsing i programmet.

Paret Lena och Jörgen har båda haft problem som fått dem att inte ta itu med huset. När Lenas mamma gick bort påverkade det henne så hårt att hon sjukskrevs och inte orkade betala räkningar. Jörgen har flera gånger gått in i väggen. På grund av dessa omständigheter har de inte haft varken ork eller råd att lägga pengar på att renovera, utan har låtit huset förfalla.

– Jag var mest chockad över hur det såg ut invändigt, för det såg ut som en knarkarkvart. Eller som ett sådant där ödehus ute i skogen som stått tomt i 20 år, som människor gjort vad de vill med. Det var lite chockartat faktiskt, säger Adam Alsing till Nöjesbladet.

Barnen vandaliserade huset

En av de stora anledningarna till husets förfall är att barnen fått härja fritt. Väggar har klottrats på och slagits hål i, knivar har repat sönder bord och dörrar har sparkats in.

– Jag tror att problemet är att föräldrarna har helt olika syn på barnuppfostran. Pappa Jörgen vill ha ordning och reda medan mamma Lena tycker att allt är okej. Då blir det att ungarna får göra som de vill, säger Adam Alsing.

Köket, badrummet och fem sovrum renoverades av tv-teamet, resten får renoveras av familjen själva. Alsings förhoppning är att huset kommer hållas fint så länge Lena och Jörgen samspelar.

– Föräldrarna måste komma ihåg att säga ifrån om barnen gör något innan det hinner urarta. Att de säger till när barnen börjar stöka så att de inte tror att det är okej att skriva ”kuken” med spritpenna på väggen.

”Arga snickaren” sänds onsdagar klockan 20.00 på Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM