”Idol”-treans revansch - vann ”Stjärnkusken”

Simon Zion: ”Det är en magisk feeling”

1 av 2 | Foto: TV4
Simon i ”Stjärnkusken”.
NÖJE

Trea i ”Idol”, etta i ”Stjärnkusken”.

Under torsdagens final var det Simon Zion som tog hem den eftertraktade guldplatsen.

– Det är sällan jag känner mig stolt, men nu gör jag verkligen det, säger han.

Från bronsplats i ”Idol” 2015 till guldhjälm i ”Stjärnkusken” 2017.

Simon Zia, 27, vann gårdagens final av kändistravtävlingen efter en upploppsduell mot gladiatorn Cecilia ”Amazon” Benjaminsson, 41.

– Det är en magisk feeling. Det är sällan jag känner mig stolt, men nu gör jag verkligen det. Musik är så subjektivt, allt är i betraktarens öron och ögon. Då är det svårt att veta om man gör något bra. Men när du vinner en travtävling, då vet du, säger han.

Blev som han planerat

Hans vänner trodde inte på honom när han sa att han skulle vara med i programmet, just för att han är så långt ifrån hästkille. Men nu har han fastnat ordentligt för sporten.

– Det är helt otroligt. Jag har blivit ordentligt biten av travsporten. Jag har spelat bort väldigt mycket pengar sedan programmet började, haha.

Känns det som att du fått revansch nu efter ”Idol”?

– Haha, jag tror att det landade precis som det skulle för mig i ”Idol” faktiskt. Jag är så glad över att jag inte vann. Mitt mål var konstigt nog inte att vinna, jag ville bara komma till Globen. Och det fick jag ju göra.

– Sista loppet blev också precis som jag ville. Jag hade planerat det noga, tänkt att ”Det här måste jag göra för att vinna”, och så gjorde jag det. Det blev det perfekta loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simon Zion

Idol