Stjärnregissörens mamma har gått bort

Publicerad 2017-02-22

Leah Adler, mamma till stjärnregissören Steven Spielberg, har dött, rapporterar Hollywood reporter.

Hon blev 97 år gammal.

Tidigare konsertpianisten och konstnären Leah Adler dog i sitt hem i Los Angeles omgiven av sin familj, säger en talesperson för Steven Spielbergs produktionsbolag.

Steven Spielberg har i intervjuer genom åren alltid återkommit till vilken stark relation han har till sin mamma, och berättat om vilken inspiration hon varit för hans filmskapande.

Steven Spielbergs ”lyckoamulett”

När han vann en Oscar för ”Schindler’s list” nämnde han Leah Adler i sitt tacktal och kallade henne för sin ”lyckoamulett”, enligt Variety.

I en intervju med People förklarade Steven Spielberg för några år sedan att han befann sig på ett ”personligt korståg” som gick ut på att skämma bort sin mamma. På en av sin mammas födelsedagar ska han ha tagit med henne till olika lyxaffärer och låtit henne plocka ut precis det hon ville ha, han ska till och med ha erbjudit henne att plastikoperera sig.

”Steve, lyssna älskling, vi ska inte fixa mitt ansikte, vi ska dekorera det”, ska Leah Adler då ha svarat sin son.

Stor familj

Leah Adler var känd för sin skarpa humor. I en intervju från 1994 ska hon ha sagt att om hon vetat om hur känd hennes son skulle komma att bli så hade hon gjort en avgjutning av sin livmoder.

Leah Adler lämnar efter sig fyra barn, elva barnbarn och fem barnbarnsbarn.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln