Fansen rasar mot Metallicas extrema biljettpriser

Besvikelsen stor bland konsertbesökare världen över

avLouise Åström

Metallica kommer till Sverige i maj 2018.

22 780 kronor. Så mycket kostar det för fans att få träffa Metallica under deras Europakonserter.

Summan har fått fansen världen över att rasa mot bandet.

”Det verkar som att ni inte bryr er om era fans längre. Bara att bli rikare och rikare”, skriver ett ilsket fan på bandets Facebooksida.

Metallica beger sig i höst ut på en Europaturné. I maj nästa år spelar de i Stockholm. Bland de olika biljetterna finns ett lyxpaket som marknadsförs som ”The hardwired experience”. Då ingår bland annat platser på främsta raderna, en träff med bandet innan spelning, mat och dryck samt entré till en Metallica-utställning.

Priset för att få träffa bandet backstage och ta del av förmånerna landar på 22 780 svenska kronor. Fans världen över rasar nu mot beloppet. På bandets Facebooksida uttrycker många personer sin besvikelse.

”Bryr er inte om fansen”

”Väldigt, väldigt besviken Metallica. Jag trodde att era fans betydde mer för er än såhär”, skriver ett fan.

”Det där är helt enkelt alldeles för mycket pengar för ett fan att betala för att få träffa sina idoler. Jag är ledsen men jag antar att ni kommer att slösa er tid med att bara träffa societeten och inte era riktiga fans *tummen ner*”, skriver ett annat.

”Det verkar som att ni inte bryr er om era fans längre. Bara att bli rikare och rikare”, skriver ett tredje.

”Artisterna bestämmer”

Live Nation, som är arrangörer för Metallicas Sverigespelningar, uppger man att de svenska fansen inte klagat över priserna som presenteras på hemsidan.

– Först och främst så rör det sig om endast 12 paket per konsert. Dessa väldigt exklusiva paket är nära slutsålda, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation.

Har ni ifrågasatt priserna?

– Det är generellt artisterna som bestämmer vilken paketering och prissättning de vill ha med på sin turné.

Varför kostar det så mycket?

– Ur ett globalt perspektiv är det idag väldigt vanligt att stora artister erbjuder en mängd olika paketeringar och upplevelser på sina turnéer, och detta är också väldigt uppskattat bland många fans, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Metallica