Amelia Adamo om Camilla Läckberg: ”Inte smakfull”

avMathilde Albinsson

Amelia Adamo jämför Camilla Läckberg med en påfågel.

Hon förutspår att deckardrottningen kommer dra blickarna till sig på Bonniers årliga sommarfest för författareliten.

– Camilla vill bli sedd, säger hon i podcasten ”Tankar med Daniel Redgert”.

1 av 2 | Foto: STEFAN MATTSSON
Amelia Adamo.

Snart är det dags för kultureliten att samlas på Bonniers årliga sommarfest, som hålls i den anrika villan Nedre Manilla på Djurgården.

I podcasten ”Tankar med Daniel Redgert” berättar tidningslegendaren Amelia Adamo om minglet som lockar aktuella författare. Hon förutspår att deckardrottningen Camilla Läckberg med maken Simon Sköld kommer dra blickarna åt sig när de anländer till festen.

– Då tittar man nog för att det är ett illustert par. Camilla sa häromdagen, och jag säger Camilla för jag är Camilla med henne, att det är konstigt att folk fortfarande reagerar på att han är så mycket yngre och att det borde ha gått över vid det här laget. Men de är uppseendeväckande där de kommer, också för att Camilla vill bli sedd, säger Amelia Adamo och utvecklar:

– Camilla är ju lite av en påfågel ändå, samtidigt som hon är jätteduktig så vill hon ha höga klackar, särskilda kläder och man ska se när hon kommer.

”Inte särskilt smakfull”

På frågan om hon skulle välja att beskriva Camilla Läckberg som ”smakfull”, svarar Amelia Adamo nekande.

– Nej, det skulle jag nog inte göra beroende på vad man nu säger vad är smakfullt. Jag är inte så säker på om jag tycker det är så bra att vara smakfull. Det är roligare med människor som inte är smakfulla. Alla de här som klär sig i svart i det absolut senaste snittet är urtråkigt. Det är som att gå på en begravning.

Hon sorterar in sig själv under kategorin ”icke smakfullt klädda”.

– Jag är inte särskilt smakfullt klädd. Jag tycker det har varit roligt med blommigt och volanger och bling bling och sådant som klassas som ”disgusting” nästan, i alla fall av modefolk.

Lider av sex-tourettes

Amelia Adamo avslöjar i samma intervju att hon lider av ”sex-tourettes”. Hon pratar gärna sex och förespråkar ett rikt sexliv. I likhet med Malou von Sivers, som delade med sig av sina bästa sex- och samlevnadsråd i podcasten tidigare i somras, är hon inte helt främmande för att schemalägga sexlivet.

– Jag brukar säga till Lucio, ”i dag klockan fem” och sen går vi hela dagen och funderar på hur vi ska göra klockan fem. Det är mycket bra tips, säger Amelia Adamo.

ARTIKELN HANDLAR OM