Sällsynt Top Gun 2-kopia stulen – fanns i Tom Cruises livvaktsbil

Premiären flyttas

Livvaktens BMW stals när Tom Cruise var upptagen med inspelningen av Mission: Impossible 7 i Birmingham.

I bilen fanns en originalkopia till den kommande Top Gun-uppföljaren.

Nu flyttas filmpremiären till maj nästa år – på grund av corona.

Tom Cruise, 59, har under den senaste tiden återigen fått axla rollen som piloten Pete “Maverick” Mitchell och agenten Ethan Hunt – det inför de kommande premiärerna av Top Gun: Maverick och Mission: Impossible 7.

Planen var att uppföljarna skulle gå upp på bioduken i mitten av november i år. Men förra veckan meddelades att premiären skjuts fram till maj nästa år. Anledningen sades vara corona.

Originalkopia stulen

Bara dagar innan beskedet blev Tom Cruises livvakt bestulen på sin bil – mitt under filminspelningen av Mission Impossible-uppföljaren i centrala Birmingham.

I bilen, förutom världsstjärnans dyra bagage, fanns en originalkopia av den nya Top Gun-filmen, skriver The Sun.

BMW:n i miljonklassen hittades senare dumpad bakom en snabbmatsrestaurang i närliggande Smethwick. Tack och lov fanns den sällsynta kopian kvar – men det är oklart om den delats vidare eller inte, enligt The Sun.

Inspelningen av Mission: Impossible 7 i Italien förra året.
Inspelningen av Mission: Impossible 7 i Italien förra året.

Polisen utreder

Brittisk polis fortsätter nu att utreda stölden och har bland annat fått tag på övervakningsbilder från snabbmatsrestaurangen.

På bilderna, som The Sun tagit del av, syns tre personer lämna bilen och sedan försvinna ur bild. Än så länge har polisen inte lyckats gripa någon misstänkt för bilstölden.

Publisert:

LÄS VIDARE