Angelina går med på Pitts krav: rättegång bakom stängda dörrar

Uppslitande vårdnadstvisten hålls utanför offentligheten

Foto: Charles Sykes/AP
Angelina Jolie och Brad Pitt.
NÖJE

De har bråkat sedan skilsmässobeskedet i september.

Nu går Angelina Jolie med på Brad Pitts önskan och håller vårdnadstvisten bakom stängda dörrar för att skydda de sex barnen, skriver TMZ.

Brad Pitt begärde en extrainsatt förhandling för en månad sedan för att se till att vårdnadstvisten om hans och Angelina Jolies sex barn sker bakom lyckta dörrar. Då avslog rätten hans önskan.

Nu skriver TMZ att Angelina Jolie går på Pitts linje och menar att detaljerna i rättegången ska skyddas från offentligheten.

”Rädd att omvärlden ska få veta”

Samtidigt skriver dock hennes advokat Laura Wasser att Pitt vill hålla förhandlingen hemlig eftersom han ”är skräckslagen att omvärlden ska få veta sanningen, delvis på grund av de detaljerade utredningarna om misshandel gjorde av FBI och socialtjänsten”, skriver TMZ.

Pitt själv ska dock ha angett som skäl att han inte vill att barnens känsliga situation ska förvärras på grund av föräldrarnas kändisskap.

”Olyckligt att det tagit sådan tid”

Jolie gjorde i samband med skilsmässan i september tydligt att hon inte ansåg Pitt vara en bra vårdnadshavare för barnen. I FBI:s utredning friades han dock från misstankar om barnmisshandel.

– Både socialtjänsten och FBI har friat Brad från misstankar så det är uppenbart att de inte finner Angelinas anklagelser övertygande. Det är olyckligt att det tagit dem fyra månader av förhör, läckor och onödigt arbete för att komma överens om att lyckta dörrar är det bästa för den här familjens barns skull, men nu har de i alla fall beslutat det, säger en källa nära familjen till Us Weekly.