Zara Larsson hyllas i ny fotoutställning

Blir en del i utställningen ”We have a dream”

Uppdaterad 2017-02-21 | Publicerad 2016-12-12

Utställningen heter ”We have a dream”.

Zara Larsson, 18, är en av Sveriges mest hyllade feminister.

Nu uppmärksammar Fotografiska museet i Stockholm hennes kamp i utställningen ”We have a dream”.

I fotoutställningen ”We have a dream” porträtteras totalt 114 personer som gjort en insats för en bättre värld av fotografen Albert Wiking.

En av dem är popstjärnan som tagit världen med storm det senaste året. Hon får sällskap av storheter som Dalai Lama, Annie Lennox och Bob Geldof.

”Ett viktigt tidsdokument som visar många av världens mest inflytelserika människor med hela världen som arbetsplats – sida vid sida med ungdomar och vardagskämpar som verkligen vill påverka och förändra i sin direkta omgivning. Gemensamt för dem alla är att de står upp för sina värderingar, går mot strömmen och drömmer om att skapa förändring”, lyder beskrivningen av utställningen.

”Tjejer ska få lika mycket respekt som killar”

Zara Larsson, som skrivit en text till sitt porträtt, beskriver själv sin kamp som en kamp för grundläggande mänskliga rättigheter.

– Min hjärtefråga handlar främst om tjejer. Jag vill ju gärna se att tjejer ska få lika mycket respekt som killar får i dagens samhälle, få bestämma över sina egna kroppar, sina val och liv. Det är en basic rättighet som inte finns i många delar av världen, säger hon.

Utställningen ”We have a dream” pågår till den 19 februari 2017.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln