Little Jinder: ”Jag har velat slå sönder saker”

Frustration över orättvisorna – Musikhjälpen slog rekord igen

avAndreas Hansson

NÖJE

Sömnbrist, hunger – och frustration.

Musikhjälpen drog in över 49 miljoner och slog nytt rekord. Nu ska programledartrion vila bort känslokaoset.

– Jag velat slå sönder saker över att världen ser ut som den gör, säger Little Jinder.

Sex dygn.

När Kodjo Akolor, Josefine ”Little Jinder Jinder och och Pelle Almqvist lämnade livesändningen från glasburen på Stortorget i Örebro hade svenska folket samlat in 49 003 745 kronor, en rekordsumma i programmets nioåriga historia.

– Örebro kommun behöver byta slogan. ”Det går aldrig” är orättvist mot den här prestationen, säger Kodjo Akolor som gjorde sitt sista år i programmet.

Hade svårt att sova

För Little Jinder blev det en ny omtumlande upplevelse.

– Jag mår bra, men mår så konstigt att jag inte vet vad jag ska säga. Jag är i chock. Det har varit så jävla mycket känslor som man hanterat i en barack ihop med två personer så kommer man ut, folk står och skriker och så är det 49 miljoner. Det är bara för mycket för en person att hantera, säger hon mellan tuggorna av spaghetti och quornfärssås. Den första fasta födan efter sex dygn med soppor och smoothies. Och lite sömn.

– Jag hade jättesvårt att sova när, man var så mycket uppe i temat att tankarna snurrade. Jag har inte sovit mer än tre timmar per gång, och det gör ju att allt förstärks, säger hon.

”Ville slå sönder saker”

Under veckan har trion fått höra hjärtslitande historier om barns öden, som barnen i Burundi som törstande bad Musikhjälpens utsända efter vatten.

– Jag har varit så jävla förbannad att jag velat slå sönder saker över att världen ser ut som den gör, och jag är ingen aggressiv person. Varför gör inte världen mer? Man har kastats runt bland så mycket känslor: så mycket frustration, man blir ledsen och sedan plingar det till och någon kommer in och spelar något på gitarr, säger Little Jinder.

Nu ska hon sova ut – och smälta veckan som gått.

– Det kommer ta tid att fatta vad som hänt. Detta kommer påverka mig på jättemånga sätt tror jag. Det blev ganska privat, jag vill hinna landa innan jag pratar mer om det.

Under veckan med sin reklamfilmsauktion som genererade 3,4 miljoner kronor och Hofors invånare skrivit historia genom att samla in över 1,2 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM