Polisen öppnar gammal Weinstein-utredning från 2004

avAndreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Sexskandalen växer.

Nu öppnar New York-polisen en gammal utredning mot Harvey Weinstein, skriver AFP.

Anklagelserna om tidigare sexövergrepp har haglat mot filmmogulen Harvey Weinstein den senaste veckan.

Under eftermiddagen meddelade polisen i New York, via AFP, att de återupptar en tidigare utredning mot honom från 2004, utan att precisera närmare vilken utredning det rör sig om.

I en stor granskning av tidningen New Yorker berättar bland andra Lucia Evans om ett tillfälle där hon menar att Weinstein tvingade henne att utföra oralsex på honom, flera liknande historier har kommit från andra kvinnor i Hollywood.

Stoppade artiklar

Samma år arbetade journalisten Sharon Waxman med en artikel om sexanklagelserna mot filmmogulen, hon fann en kvinna i London som ska ha fått pengar efter en oönskad sexuell händelse med Weinstein.

Men när Weinstein hörde att NY Times var igång med storyn inledde han en aggressiv kampanj för att stoppa den, och enligt Waxman ska det ha lyckats.

– Storyn tvättades ren från varje referens om sexuella tjänster eller övertalande och begravdes på insidorna i kulturdelen. Det blev en obskyr rapport om hur Miramax sparkade en Italien-chef. Vem brydde sig? New York Times var en av dem som lät Weinstein hålla på. Så förlåt mig för att jag har djupt blandade känslor om Times nuvarande hjälteinsats.

”Självmordsbenägen”

Under gårdagen berättade Wiensteins dotter att han mår så dåligt att han hotat med att ta sitt liv. Han gjorde i går en scen då han pekade finger åt paparazzifotografer innan han därpå åkte till rehab i Arizona.

– Jag mår inte okej, men jag försöker. Jag måste söka hjälp. Vet ni, vi gör alla misstag. Jag hoppas på en andra chans, säger han själv i ett videoklipp som tv-kanalen ABC kommit över i dag.

Efter den gångna veckan har Winsteins fru meddelat världen att hon skiljer sig från sin make.

– Mitt hjärta går sönder när jag tänker på alla kvinnor som lidit på grund av hans oförlåtliga handlingar, säger Chapman till People Magazine.

Publicerad: