Strandhäll efter Buschs utekväll: ”Oseriöst och häpnadsväckande”

Busch: Ljuger medvetet

Margaux Dietz fick skjuts av Ebba Buschs livvakter efter en blöt festkväll.

Något som kräver en förklaring, enligt S-profilen Annika Strandhäll.

”En partiledare glider in på en fest med massa berusade och sedan drar ned på stan. Sedan används Säpo som partiledarens egen Uber-tjänst. Ebba Busch borde förklara sig”, skriver Strandhäll på Facebook.

På detta svarar Busch att Strandhäll medvetet ljuger, skriver hon på Instagram.

För två helger sedan blev influencern Margaux Dietz, 30, ordentligt firad på sin 30-årsdag, vilket hon tidigare berättat om i podcasten ”Margaux & Theo” 

Efter en överraskningsfest med lunch och drinkar, fortsatte festandet på en partybuss för att sedan avslutas på en krog på Stureplan.

– Där beställde nån in 300 hot shots, sen är det lite blurry, säger Dietz i podcasten.

Med på den vilda festen fanns Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, vars livvakter avslutningsvis skjutsade hem Dietz.

Margaux Dietz och Ebba Busch på Ellegalan.
Margaux Dietz och Ebba Busch på Ellegalan.

”Oseriöst och häpnadsväckande”

Något som fått riksdagsledamoten och S-profilen Annika Strandhäll att se rött och beskriva beteendet som både ”oseriöst och häpnadsväckande”.

”Här har vi en partiledare för ett riksdagsparti som aspirerar på regeringsmakten som glider in på en fest med massa berusade personer och sedan drar ned på stan för fortsatt festande. Exakt det Folkhälsomyndigheten och statsministern sagt att man inte ska göra. Som avrundning används sedan SÄPO vars uppdrag i detta fall är att skydda hotade politiker och den centrala statsledningen på skattebetalarnas bekostnad som partiledarens egen Uber-tjänst för att skjutsa hem en berusad väninna. Ebba Busch borde rimligen få förklara sig för svenska folket”, skriver Strandhäll på Facebook.

KD: Åkte bara med en bit

KD understryker dock att Dietz bara följde med en bit på vägen.

”I det här fallet har en vän åkt med Ebba. Ebba har varit med på en privat middag på restaurang med sju andra vänner och följt alla rekommendationer”, uppger presschef Per Gudmundson för Aftonbladet och fortsätter:

”Ett skyddsobjekt har inte personskydd av fri vilja, utan tvingas tvärtom inskränka sin frihet. Hur en partiledare förflyttar sig på såväl fritid som arbetstid avgör Säpo. Inom de ramarna måste man ändå försöka ha ett normalt liv”.

Busch: Ljuga rätt ut

Ebba Busch skriver på Instagram att hon utgått från Säpos riktlinjer och menar på att Annika Strandhäll ljuger om omständigheterna.

”Att en socialdemokratisk toppolitiker medvetet ljuger och försöker plocka billiga poänger av säkerhetsarrangemang runt en annan kvinnlig toppolitiker är bara tragiskt.”

 

Annika Strandhäll, S-profil.
Annika Strandhäll, S-profil.

PODD Då kan ett vaccin vara redo

Aftonbladet Daily pratar med samordnaren Richard Bergström.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE