Golden Globe kritiseras för brist på mångfald

Av:  TT

"I may destroy you" är en av de tv-serier som blev utan nomineringar till Golden Globe. Arkivbild.
"I may destroy you" är en av de tv-serier som blev utan nomineringar till Golden Globe. Arkivbild.

Den amerikanska film- och tv-galan Golden Globe Awards kritiseras för sin brist på mångfald. Kampanjen #TimesUpGlobes pekar på att pressorganisationen Hollywood Foreign Press Association (HFPA), som väljer ut de nominerade, inte har en enda svart medlem, skriver Los Angeles Times.

"En kosmetisk förändring räcker inte", twittrade de drivande bakom kampanjen, vilket plockades upp av bland andra Shonda Rhimes, Alyssa Milano och Amy Schumer.

Kampanjen startade efter att Los Angeles Times publicerade en artikel om HFPA, som består av 87 internationella journalister verksamma i Los Angeles. På senare tid har den också synats i sömmarna för att den som skattebefriad intresseorganisation delar ut allt större summor pengar till sina medlemmar.

Frågor har väckts varför filmer som Spike Lees "Da 5 Bloods" och Shaka Kings "Judas and the Black Messiah" blev utan nomineringar, liksom den hyllade tv-serien "I may destroy you".

I ett uttalande säger representanter för organisationen att de förstår att de måste få in svarta medlemmar, och att de nu ska ta fram en handlingsplan.

Publisert: