Frans om tystnaden efter Eurovision: ”Det har känts tungt”

Frans Jeppson-Wall gjorde succé i Melodifestivalen 2016.

Men sedan dess har det varit tyst om den unge artisten. Nu förklarar han varför.

”Det har känts tungt ibland”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Frans Jeppsson Wall vann hela Svenska folkets hjärta med sin låt ”If I were sorry” och gick och vann hela Melodifestivalen 2016. I Eurovision Song Contest kammade han hem en ärofylld femteplats.

Samma år vann han pris för årets låt på Grammisgalan.

Karriären verkade tuffa på i rekordfart för den då 17-årige artisten. Men plötsligt försvann han från rampljuset och framgångssagan tystnade.

Nu förklarar han vad som ligger bakom. I ett inlägg på Facebook berättar han att han är tillbaka med en ny låt, men också att varför den dröjt så länge – och att han planerar att försvinna från radarn igen.

”Det har blivit dags för mig att äntligen släppa ny musik men först känns det viktigt att berätta om resan hit, till vart jag befinner mig idag och varför jag tagit tid på mig att släppa nytt. Det senaste året har varit otroligt krävande för mig, jag har haft skolan i största fokus samtidigt som allt galet kul hänt med ’If I Were Sorry”, skriver han.

”Har känts tungt”

Han berättar att skolan krockade med musikkarriären. Han valde att fokusera på studierna.

”Jag har inte riktigt hunnit stanna upp och reflektera över vad som hänt utan bara kört på. Kombinationen av skola och musik har krockat med varandra fler gånger än vad jag någonsin kunnat tänka mig och tvingat mig till att tänka till kring hur jag ska få allting att fungera. Med hjälp av mamma och pappa, min vän och manager Fredrik och många andra har jag på något sätt lyckats få allting att gå ihop, men det har känts tungt ibland”, skriver han.

Planerar comeback 2018

I samband med inlägget bjuder Frans Jeppsson Wall på sin nya singel, ”Liar”, som han beskriver som en sådan där låt som har legat i byrålådan ett tag och som är speciell för honom. Men det blir också det sista fansen får höra från honom på ett bra tag.

”I sommar tänker jag stänga in mig i studion och jobba på mitt kommande album dygnet runt och i höst kommer mitt fokus ligga helt på att gå klart skolan. 
I juni 2018 tar jag studenten och kan då fullfölja den musikkarriär jag påbörjat. Fram till dess kommer ni inte höra lika ofta från mig.”

Nöjesbladet har sökt Frans, men hans presskontakt avböjer alla intervjuer just nu.

Publisert:

LÄS VIDARE