Magnus Uggla spelar i My Fair Lady: ”Jag är lite skraj”

Uppdaterad 2017-07-20 | Publicerad 2017-05-15

Magnus Uggla gör musikal-comeback – i klassikern ”My Fair Lady”.

Det är den danska succeregissören Elisa Kragerup som sätter upp en egen tolkning av musikalen med bland andra Magnus Uggla, Nina Zanjani och Johan Rabaeus i rollerna.

– Det är spännande men jag är lite skraj också, säger Magnus Uggla i ett pressmeddelande.

Musikalen ”My Fair Lady” hade sin urpremiär 1956.

Nu sätter den danska succéregissören Elisa Kragerup upp en egen tolkning av den populära klassikern. Hon har belönats med fyra Reumert, det mest prestigefyllda teaterpriset i Danmark, varav hon två år i rad vunnit priset som årets regissör. Hon mötte den svenska publiken första gången med ”Tove! Tove! Tove!”. I höst är hon tillbaka med en modern ”My Fair Lady”.

– Detta är en föreställning om möten som utvecklar oss som människor, rubbar vår världsbild och förändrar vår självbild. Ett försvarstal för att vi som människor och som samhälle behöver öppna oss gentemot det vi inte förstår eller har fördomar mot, för att själva utvecklas!, säger Elisa Kragerup i ett pressmeddelande.

Magnus Uggla gör musikal-comeback

Medverkar gör bland andra Nina Zanjani, Johan Rabaeus och Magnus Uggla.

Magnus Uggla musikaldebuterade mot Sven-Bertil Taube i ”Tiggarens opera” 1999. Då spelade han gangsterledaren MacHeath.

– Det är verkligen skräckblandad förtjusning, sa han till Nöjesbladet då.

Nu, nästan tjugo år senare, gör Magnus Uggla comeback på musikalscenen som Elizas pappa, sopåkaren Alfred Doolittle.

– Det är spännande men jag är lite skraj också. Jag har ju gjort egna krogshower och revyer under årens lopp så jag är inte helt grön menMy fair lady” – det är verkligen en klassik musikal, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag såg Elisa Kragerups ”Tove! Tove! Tove!” och det var råhäftigt. Hon jobbar precis som jag tycker är kul. Så jag ser jättemycket fram emot att jobba med henne. Och det ska bli superkul att vara på Stadsteatern och göra musikal med så erfarna skådespelare som Johan Rabaeus som jag kan lära mig mycket av, säger Magnus Uggla.

Johan Rabaeus och Nina Zanjani på rollistan

Skådespelaren och den numera musikalbitna Johan Rabaeus spelar den uppblåste språkprofessorn Henry Higgins i musikalen.

– Musikal har blivit min grej. Jag gillar musikaler när det är rätt gjort. Jag har väldigt roliga erfarenheter både av ”Bullets over Broadway” och ”Cabaret”. Elisa Kragerup är en regissör som jag har följt med stort intresse, jag har sett flera av hennes uppsättningar, som är oerhört expressiva i sitt uttryck, säger Johan Rabaeus i pressmeddelandet.

Nina Zanjani gör huvudrollen som blomsterflickan Eliza. Musikalrollen blir hennes första.

– Jag har ett lagom litet motstånd mot musikaler och just därför ser jag verkligen fram emot det här arbetet. Att sjunga repliker, det har jag aldrig gjort, så det här blir en utmaning. Och jag ser fram emot att få jobba med Elisa Kragerup, hon är en helt fantastisk konstnär. Jag hade tackat ja till vad fan som helst med henne! Plus att få jobba med Magnus Uggla och Johan Rabaeus – jag har inte jobbat med någon av dem tidigare. Det är en knasig men helt underbar cast, säger Nina Zanjani.

Premiär i december

My Fair Lady bygger på George Bernard Shaws pjäs ”Pygmalion” och handlar om blomsterflickan Eliza och hennes möte med en annan värld.

Elisa Kragerups tolkning av musikalen har premiär den 8 december.

ANNONS