Edward Bloms protest mot BB-maten – åt medhavda ostron

Edward Blom med hustrun Gunilla.
Edward Blom med hustrun Gunilla.

Edward Blom är en gastronom av rang i alla lägen.

När sjukhusmaten inte håller måttet fixar han eget käk.

”Misstänker att jag är den förste som stått och öppnat ostron på BB”, skriver han på Twitter.

Sjukhusmat i plastförpackning är inget som faller finsmakaren Edward Blom i smaken.

I fredags blev han och Gunilla Kinn föräldrar för andra gången.

– Vi mår förhållandevis bra allihopa, sade en lagom trött pappa när Nöjesbladet nådde Edward Blom fem timmar efter dotterns födsel.

Samtidigt som gastronomen uppdaterar omvärlden om det efterlängtade lilla nytillskottet på sociala medier, dokumenterar han även den mat som serveras på BB.

”Så fruktansvärt tråkig mat. OK för mig som ligger två dagar på BB - men tänker på sjuka och gamla som får äta detta i månader. #sjukhusmat”, skriver han under söndagen på Twitter till en bild på två inplastade förpackningar.

Nytt inlägg:

”Torrt, inget fett, knappt något sovel – allt okryddat & smakneutralt. Och extremt överkokt. Stackars alla sjuka. #sjukhusmat

Till slut fick familjen nog – och tog saken i egna händer. En bild med ostron, jordgubbar, lax och löjrom pryder middagsbordet på Edward Bloms senaste Twitterbild.

”I går tröttnade vi på de svarta sjukhuslådorna man värmer i mikron. Misstänker att jag är den förste som stått och öppnat ostron på BB.”

Får medhåll: sjukhusmat en felprioritering

Samtidigt har Edward Blom skapat en diskussionstråd om maten på Twitter, där andra följare delar med sig av sina egna smakupplevelser från landets olika sjukhus.

”ligger just nu på sjukhus. Min kärlek räddar mig genom att bära hit mat varje dag. Hatar sjukhusmat”, skriver en.

”Jag har sparat pannkakan jag fick efter operation sommaren -15. Den är i samma skicka som då. Mycket konserveringsmedel. Lite näring”, skriver en annan.

”Och att det sen är när man är sjuk som det är kritisk att få i sig näring... Felprioritering som måste kosta massor”, twittrar en tredje.

Paret är sedan tidigare föräldrar till Melchior, 2 år.

Nöjesbladet har sökt Edward Blom för en kommentar.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN