Abigail Breslin om varför hon inte anmälde våldtäkten

Stjärnan: ”Var i total chock och total förnekelse”

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / AP TT NYHETSBYR N
NÖJE

Skådespelerskan Abigail Breslin har tidigare gått ut och berättat att hon blivit våldtagen.

I ett starkt Instagraminlägg förklarar hon nu varför hon inte anmälde.

— För det första var jag i total chock och total förnekelse, skriver hon på Instagram.

Skådespelerskan Abigail Breslin, 21, har öppet gått ut och berättat att hon har blivit våldtagen. Men efter att en följare kommenterade att ”anmälda våldtäkter är de enda våldtäkterna som räknas”, på ett av hennes Instagraminlägg, valde hon att förklara varför hon själv aldrig rapporterade händelsen, rapporterar Metro UK.

”För det första var jag i total shock och total förnekelse. Jag ville inte se på mig själv som ett offer så jag tryckte bort det och låtsades som om det aldrig hänt.”, skriver Abigail Breslin i ett inlägg på Instagram.

Hon berättar också att hon hade en relation med våldtäktsmannen och att hon var rädd att inte bli trodd. Abigail Breslin var rädd att han skulle göra henne ännu mer illa om fallet inte ledde någonstans, och förklarar att hon visste att familj och vänner skulle ta det väldigt hårt om de fick reda på vad som hänt. Hon ville inte utsätta dem för det.

Har minnesbilder och mardrömmar

”Jag hoppar fortfarande till när någon oväntat tar i mig, även när det är min bästa vän som klappar mig på axeln”, skriver ”Little miss sunshine”-skådisen.

Efter händelsen drabbades hon för ett och ett halvt år sedan av posttraumatiskt stressyndrom, PTSD, och hon kämpar fortfarande med minnesbilder och mardrömmar.

”Att säga att bara anmälda våldtäkter räknas bidrar till ideologin om att överlevare av oanmälda våldtäkter inte betyder något. Det är orättvist, osant, och inte hjälpsamt. Det är som om du får en blåtira efter att ha blivit slagen i ansiktet, men eftersom du inte ringde polisen, fick du ingen blåtira på riktigt, avslutar hon med.

Hon avslutar inlägget med att skriva att alla våldtäkter räknas, oanmälda som anmälda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Instagram