Carina Berg om självtvivlet: ”Inte varit så himla schysst mot mig själv”

Funderat på att byta bransch

Carina Berg har länge kämpat med negativa tankar om sig själv.

Den prisbelönta programledaren berättar att hon många gånger tvivlat på om hon är i rätt bransch.

– Jag har talat om för mig själv att jag nog bör försvinna från offentligheten och att jag är svindålig på alla sätt och vis, säger Carina Berg.

Hon har lett program som ”Idol” och Berg flyttar in”, hon har haft en egen talkshow, och hon har vunnit pris som årets kvinnliga programledare på Kristallen.

Trots det har tv-profilen Carina Berg, 45, övervägt om hon verkligen är i rätt bransch.

– Man hamnar i sådana perioder där man föder sin egen skit och man börjar tvivla. Vad kan jag egentligen bidra med? Vad gör jag egentligen? Är jag överhuvudtaget bra? Har jag någonting att komma med? säger hon i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Carina Berg
Carina Berg

Hon har flera gånger funderat på om hon har haft samma jobb för länge och om hon borde byta.

– Jag har haft ganska mycket självtvivel och sista tiden heller inte varit så himla schysst mot mig själv. Jag har talat om för mig själv att jag nog bör försvinna från offentligheten och att jag är svindålig på alla sätt och vis, säger Carina Berg.

Carina Berg: ”Backa sakta in i garderoben”

Hon kallar sig själv för sitt minsta fan. Men för ett tag sedan insåg hon att hon måste börja jobba för att få bort sina negativa tankar om sig själv.

– Så tog det typ ett halvår och sedan så kände jag ”nej, jag behöver nog göra lite förändringar i mitt liv jobbmässigt”, säger Carina Berg.

Sagt och gjort, i dag utmanar hon sig själv genom att våga kasta sig ut och testa helt nya saker.

– Istället för att jag ska lägga band på mig själv och backa sakta in i garderoben och hoppas att ingen märker mig och sedan drar de en filt över mig, så gör jag något helt nytt, något jag inte kan, och så tar jag skitstor plats här i världen, säger Carina Berg.

Aftonbladet har sökt Carina Berg.

David Sundin och Carina Berg inför Barncancergalan 2022
David Sundin och Carina Berg inför Barncancergalan 2022
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN