Katia Mosallys enda krav för att vara med i ”Idol”-juryn

Nya jurymedlemmen om rollen i ”Idol” och stjärnan som fick henne att sluta med tequila

Katia Mosally är ”Idol”-juryns nya tillskott.

Och hon hade bara ett krav för att tacka ja.

– Jag ville ha kaffe med oatly. Jag måste ha min morgonlatte!

Katia Mosally, 34, är inte nervös inför ”Idol”-premiären på måndag.

– Jag vet att man borde vara jättenervös, men jag är inte det. Jag var inte ens nervös när vi filmade första gången. Producenten kom fram till mig i första staden vi filmade i och sa ”Nu Katia, nu sätter vi igång, är du nervös?”. Jag var inte det, men det kan ha varit för att jag hade extrem jetlag under inspelningarna, säger hon till Aftonbladet.

Vill imponera på föräldrarna

Hon skrattar och säger att hon egentligen bara är mest nervös för vad föräldrarna ska tycka. Katia Mosally föddes i Alvik i Stockholm till syrianska föräldrar.

– Man vill att de ska vara stolta. De är väldigt svåra att imponera på, hade de suttit i ”Idol”-juryn skulle ingen gå vidare. Det har satt grunden mycket för vem jag är. För jag blir aldrig nöjd, jag vill alltid mer. Och det är förstås på gott och ont. Men det är för att mina föräldrar har pushat mig.

Katia Mosally.
Katia Mosally.

Jobbar på skivbolagjätte

Hon inledde sin karriär i musikbranschen i Stockholm hos skivbolagen Sony Music och Universal Music. Nu har Katia Mosally bott i Los Angeles i USA i snart fyra år, där hon är International marketing director på den amerikanska skivbolagsjätten Capitol Records.

Hon förklarar titeln.

– När en artist är signad till Capitol har jag hand om deras marknadsföring utanför USA. Jag jobbar med alla länder utanför USA för att lansera deras karriärer.

Katia Mosally med Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge i Idol-juryn.
Katia Mosally med Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Anders Bagge i Idol-juryn.

Jobbat med Billie Eilish och Shawn Mendes

Hon har därmed jobbat med superstjärnor som bland andra Ariana Grande, Lady Gaga, Shawn Mendes, Billie Eilish och Kendrick Lamar, för att nämna några. Innan dess var hon i Sverige också med och lanserade gruppen FO&O, tidigare The Fooo.

Katia Mosally vill inte berätta för många historier om artisterna hon jobbar med, men säger att det kan bli en hel del roliga kvällar efter hårt jobb under dagen.

– Shawn Mendes är anledningen till varför jag inte dricker tequila, efter en utekväll i Stockholm.

Den klassiska frågan, vem kommer du att vara i juryn?

– Jag tror att jag sa någon gång att jag är den stränga, men jag vet inte om jag är den stränga egentligen. Jag är bara, på riktigt, den jag är. Jag har varit sträng, jag har varit väldigt känslomässig och jag har varit den som sitter och flabbar ihjäl mig för att jag inte kan hålla mig för skratt.

”Handlar inte bara om sången”

Vad ska man göra, om man har artistdrömmar, för att imponera på dig?

– Det är så många olika faktorer. Man brukar prata om talangen. Men för mig handlar det inte bara om sången. Du kan ha människor som kommer in och är de absolut bästa sångarna, men allt annat saknas. Folk brukar prata om en ”it-faktor”, eller glimten i ögat. Och det är så viktigt, hur man kommer in och tar ett rum.

Med tanke på sociala mediers intåg och alla plattformar som finns i dag, kan man verkligen hitta nästa internationella stjärna i svenska ”Idol”?

– Jag tycker det. Den talangen jag sett under auditionturnén, jag blev väldigt imponerad och lite chockad.

Hade du några krav för att tacka ja? Sa du ”så här mycket pengar ska jag ha”?

– Jag hade en grej. Jag ville ha kaffe med oatly. Jag måste ha min morgonlatte!

”Kanske borde bett om mer pengar”

Var pengarna viktigt för dig?

– Nej faktiskt inte, men jag kanske ska fundera på det till nästa år! Nej, men helt ärligt såg jag inte det på det sättet. Jag såg det här som en jätterolig möjlighet. Pengar är så klart alltid viktigt för att både klara sig och få erkännande för jobbet man gör, men man kan inte heller bara basera livet på att jaga pengar. Då kan man missa möjligheter som öppnar upp andra dörrar och som också kan ge en ”a ride of a lifetime”. Men med tanke på att jag har upptäckt Prada-väskor kanske jag borde bett om mer pengar...

Premiäravsnittet av Idol 2021 kommer att sändas den 23 augusti på TV4 play och TV4. Katia Mosally kommer att sitta i Idoljuryn tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund

Publisert:

LÄS VIDARE