Ekobrott

Åtalade tv-profilen drabbas av miljonsmäll

Skatteverket kräver 2,4 miljoner

avTorbjörn Ek

Den åtalade tv-profilen drabbas av en rejäl skattesmäll.

I tingsrätten pågår just nu rättegången mot honom för bedrägerier och bokföringsbrott – och nu kräver dessutom Skatteverket mannen på 2,4 miljoner.

Rättegången pågår i Mellansverige mot tv-profilen som står åtalad för över 30 fall av grovt bedrägeri. Han misstänks ha lurat till sig över 12 miljoner kronor, men är även åtalad för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

Nu kommer nästa smäll.

Skatteverket kräver mannen på 2,4 miljoner kronor i ytterligare skatt och skatteböter, så kallat skattetillägg, för åren 2015 till 2018. Tv-profilen, som drivit träningsläger och hälsoresor, ska enligt Skatteverket inte ha haft någon bokföring överhuvudtaget.

Erkänt ekobrott

Därför skönstaxeras han utifrån de uppgifter som finns i utredningen som gjorts av polisen och Ekobrottsmyndigheten, uppger nyhetsbyrån Siren.

Rättegången mot mannen, och ett tiotal andra personer, inleddes den 6 maj och väntas pågå fram till juni. Enligt stämningsansökan ska den åtalade tv-profilen bland annat ha lyckats låna miljontals kronor från olika banker genom att ha kommit över andra personers bank-id eller genom att ha fått det att se ut som att andra personer tagit lånen.

Tv-profilen har erkänt sig skyldig till bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll, men nekar till de misstänkta bedrägerierna.

1 av 2 | Foto: CONNY SILLÉN
Tv-profilen under en häktningsförhandling.
ARTIKELN HANDLAR OM