Historiska ”Let’s dance”-parets tabbe direkt – föll handlöst

VIDEO: Här sänker Andreas Lundstedt sin danspartner Tobias Bader

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Lundstedts entré på röda mattan med danspartnern Tobias Bader slutade i platt fall.

Parets ”bump-trick” gick fel på grund av ett rep – och Bader föll handlöst.

– Det skulle bli lite roligt, men nu blev det lite väl roligt, säger Andreas Lundstedt.

Det har stått klart att discodivan Andreas Lundstedt från avsomnade Alcazar ska vara med i årets säsong av ”Let’s dance”. Han och proffsdansaren Tobias Bader blir det första samkönade paret i den svenska versionen av programmet,.

På måndagen hölls det en pressträff i Stockholm med anledning av ”Let’s dance” och under stort jubel gjorde alla danspar entré inför ett stort medieuppbåd.

Ett efter ett dansade de in, men när Andreas Lundstedt och Tobias Bader visade upp sina färdigheter gick det snett. Sångaren gav sin danspartner en bump med rumpan så han ramlade och for över de röda repen som skärmade av den röda mattan.

–  Han skulle bumpa mig så att jag kom lite efter, men nu kom det ett rep i vägen. Vi skulle bumpa, men på röda mattan, inte på repet, säger Tobias Bader.

Vi stod nära och filmade, det såg inte så skönt ut?

– Jag hann faktiskt inte reagera, det var bara upp, upp, upp...

Andreas Lundstedt och Tobias Bader.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Andreas Lundstedt och Tobias Bader.

Andreas Lundstedt var helt ovetande om vad som hände.

– Jag såg ingenting, men vi sa att jag skulle bumpa till ordentligt. Det skulle bli lite roligt, men nu blev det lite väl roligt, säger Andreas Lundstedt.

Hur känns det att vara det första samkönade paret?

– Det känns bra. Det är spännande och pirrigt allting. Många säger att du kan ju dansa, men med Alcazar har jag dansat disco. Jag kan röra på mig, men det här är någonting helt annat. Det handlar om teknik och tiodans. Det är skitspännande, men det är skitsvårt.  

Tobias, hur duktig är Andreas?

– Han är väldigt duktig, han lär sig snabbt, men allting han har gjort tidigare är lite fel. Det här är lite raka motsatsen mot det han har gjort tidigare.

Vad tror ni om era chanser?

– Grymt bra. Det är roligt, men också en tävling. Vi är båda vinnarskallar. Jag kommer att göra allt jag kan och hinner. Det är väldigt många danser om man får vara kvar länge. Men det är klart vi vill vinna.

Publicerad:

LÄS VIDARE