Rolling Stones hotar att stämma Donald Trump

Presidenten använder deras musik utan tillåtelse

Rolling Stones har skickat flera varningsbrev till Donald Trump där de krävt att han slutar använda deras musik – utan framgång.

Nu hotar bandet med rättsliga åtgärder.

Det är i ett uttalande som Rolling Stones säger att de jobbar med musikrättighetsorganisationen BMI för att få Donald Trump att sluta använda deras musik under sin valkampanj, skriver The Guardian.

Flera varningar

USA:s president har fortsatt använda bandets musik vid flera tillfällen, senast under sitt uppmärksammade valmöte i Tulsa, trots flera varningsbrev.

Mick Jagger och Ronnie Wood i The Rolling stones.
Mick Jagger och Ronnie Wood i The Rolling stones.

Bandet varnade presidenten, som använder låtar som ”Start me up” och ”You can't always get what you want” vid sina möten, för första gången redan under 2016.

BMI har meddelat den amerikanska presidentens kampanjläger att obehörig användning av Rolling Stones låtar kommer att utgöra ett brott med licensavtalet, står det i uttalandet.

Donald Trump.
Donald Trump.

Många artister i protest

Rolling Stones är de senaste i raden av band och artister som protesterat. Tidigare har bland andra Adele, Neil Young, Rihanna, Aerosmith, Pharrell Williams, Queen och de bortgångna artisterna Tom Petty och Luciano Pavarottis familjer alla bett presidenten att sluta använda deras musik.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE