Trainspotting

”Trainspotting”-skådis död – skjuten i huvudet

Hittades på gatan i Edinburgh – dog på platsen

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

En skådespelare från ”Trainspotting 2” har dött.

Bradley Welsh hittades på gatan i Edinburgh på onsdagskvällen – skjuten i huvudet.

– Räddningstjänsten hittade en allvarligt skadad man på gatan och tyvärr avled han på platsen, säger polisens presstalesperson enligt Daily Mail.

Polisen larmades om oroligheter i Skottlands huvudstad Edinburgh på onsdagskvällen. När de kom till platsen hittade de skådespelaren Bradley Welsh på gatan, skjuten i huvudet. Han avled på platsen, enligt Daily Mail. Welsh blev 42 år gammal.

– Hans död behandlas som misstänkt och utredningen fortsätter. Poliser kommer att fortsätta röra sig i området för att samtala med allmänheten och samla information som kan underlätta för utredningen, säger polisen presstalesperson enligt Daily Mail.

Bradley Welsh var tidigare boxningsmästare i lättvikt och har drivit flera boxningsgym. Han var vän med författaren Irvine Welsh som skrivit böckerna ”Trainspotting” och ”Porr”, som filmerna ”Trainspotting” och ”Trainspotting 2” baserats på.

Mördades utanför sitt hem

Vänskapen ledde fram till att den nu mördade Bradley Welsh fick en roll i uppföljaren till den kultförklarade klassikern, ”Trainspotting 2” som kom 2017 där han spelade mot bland andra Ewan McGregor.

Enligt Scottish Sun sköts Bradley Welsh till döds bara meter från sitt hem, efter att precis ha parkerat bilen länger ner på gatan.

Författaren Irvine Welsh hyllar sin vän på Twitter:

”Bradley John Welsh, jag är förkrossad. Farväl min fantastiska och vackra vän. Tack för att du gjort mig till en bättre person och hjälpt mig att se världen genom vänligare och visare ögon”, skriver han.

I skrivande stund har ingen misstänkt gripits för dådet, enligt brittiska medier.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Playboymodellen kan få dödstraff för mord på psykiatriker

ÄMNEN I ARTIKELN

Trainspotting

Edinburgh

Skottland