Känd Youtubestjärna gripen – var på plats när galleria plundrades

”Har inget överseende med våld”

Publicerad 2020-06-05

Youtubestjärnan Jake Paul har gripits.

Filmklipp visar hur han befann sig i en galleria som plundrades vid helgens protester i Arizona.

– Sätt dit mig och fortsätt sen fokusera på George Floyd, skriver Jake Paul på Twitter.

Den amerikanska youtubern Jake Paul, 23, greps under torsdagen. Han är misstänkt för olaga intrång och olovlig sammankomst, skriver USA Today.

Klipp som cirkulerat på sociala medier visar hur han befann sig på platsen när en galleria stormades i Arizona i helgen. Detta i samband med protesterna mot polisbrutalitet och rasism som blossat upp efter George Floyds död.

Klippen ska ha filmats och lagts upp av Pauls egen fotograf, men har nu använts som bevis av polisen, enligt New York Times.

Jake Paul är en av USA:s mest framgångsrika Youtube-stjärnor med 20 miljoner prenumeranter.

”Fokusera på George Floyd”

Enligt polisrapporten ska Jake Paul ha befunnit sig i den låsta gallerian som plundrades efter att protesterna avblåsts av polisen. Han ska sedan ha vägrat lämna platsen efter att ha blivit tillsagd från en polishelikopter.

Stjärnan har själv kommenterat gripandet i ett inlägg på Twitter.

”Sätt dit mig och fortsätt sedan fokusera på George Floyd och Black Lives Matter”, skriver han.

”Förstår ilskan och frustrationen”

Dagen därefter protesterna skrev Paul i ett Twitter-inlägg att varken han eller någon i hans gäng hade medverkat i någon form av plundring eller vandalism, och att de under dagen fredligt hade protesterat mot ”de värsta orättvisor vårt land har sett”.

”Jag har inget överseende med våld, plundring eller att bryta mot lagen men jag förstår ilskan och frustrationen som ledde till den förstörelse vi såg”, skrev han.

Sparkades av Disney

Jake Paul är en av USA:s mest framgångsrika Youtube-stjärnor med 20 miljoner prenumeranter och 13 miljoner Instagram-följare. Främst är han känd för sina videos med galna stunts.

Upptågen som han utsatte sina grannar för gjorde att de tillslut hotade att stämma honom. Det resulterade han sparkades av Disney från huvudrollen i ungdomsserien ”Bizaardvark”

PODD Protesterna i USA och George Floyds död

Nyhetspodden Aftonbladet Daily handlar demonstrationerna i USA, gäst är Wolfgang Hansson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Följ ämnen i artikeln