Nikki Amini om allvarliga sjukdomen

TV4-profilen: ”De kände sig väldigt hjälplösa”

Nikki Amini är känd som ”Idol”-juryns strängaste medlem.

Nu berättar hon för första gången att hon som ung led av ätstörningar.

– Mot slutet åt jag kanske ett äpple om dagen och vägde väldigt lite, säger hon i en intervju med Expressen.

Nikki Amini, 34, syns i tv-rutan varje fredag i TV4:s populära program ”Idol” där hon axlar rollen som den hårdaste jurymedlemmen.

I en intervju med Expressen berättar hon nu att hon drabbades av och levde med en allvarlig ätstörning när hon gick i högstadiet.

– Jag minns att det var flera tjejer i skolan som bantade, och jag ville också banta. Det hade nästan blivit något av en trend. Vilket var helt onödigt. Jag började peta i maten, och det ledde till slut att jag fick en väldigt allvarlig ätstörning, säger hon.

Hon berättar att det följde med henne upp i gymnasiet, där hon ofta ljög om vad hon ätit under dagen. Hon undvek också varje tillfälle där mat var inblandat.

– Mot slutet åt jag kanske ett äpple om dagen och vägde väldigt väldigt lite.

Medan Nikki befann sig mitt i sin svåra period hade familjen det tufft. Hon berättar att de kunde vara väldigt ledsna för hennes skull och tänker sig att de kände sig hjälplösa.

– Det enda man kan göra är ju att verkligen visa att man finns där och ha förståelse för situationen. De hjälpte mig med att få insikt om att jag verkligen behövde hjälp. Jag gick ju till BUP och hade samtal där. Så de fanns ju där som ett stöd och jag vet att de kände sig väldigt hjälplösa.

Publisert:

LÄS VIDARE