Felicity Huffman har börjat avtjäna sitt fängelsestraff

Förra månaden dömdes ”Desperate housewives”-skådisen Felicity Huffman till 14 dagars fängelse.

I dag börjar hon avtjäna sitt straff.

– Jag ångrar mig och skäms för vad jag gjort, har Huffman tidigare sagt i ett offentligt uttalande.

För drygt en månad sedan dömdes skådespelaren Felicity Huffman, 56, till 14 dagars fängelse efter att ha betalat stora summor pengar för att få in sina barn på några av de mest ansedda universiteten i USA.

Redan i april erkände hon sig skyldig till att ha betalat cirka 140 000 kronor för att höja sin dotters resultat på högskoleprovet.

Huffman: ”Jag ångrar mig”

I dag överlämnade hon sig själv till polisen för att avtjäna sitt 14-dagars fängelsestraff på Federal Correctional Institution i Dublin, strax utanför San Francisco. Utöver fängelsestraffet ska hon även betala cirka 294 000 kronor i böter och avverka 250 timmars samhällstjänst.

– Jag ångrar mig och skäms för vad jag gjort. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar och kommer acceptera konsekvenserna, sa Huffman i ett offentligt uttalande i maj.

Huffman säger idag att hon ångrar sig.
Huffman säger idag att hon ångrar sig.

Serveras ångat ris

Förutom Felicity Huffman har drygt femtio andra föräldrar avslöjats i mutskandalen. Bland andra ”Huset fullt”-skådespelaren Lori Loughlin, 55, och hennes make Mossimo Giannulli, 56.

Sajten TMZ har tagit del av fängelsets matsedel. Till dagens lunch serveras Huffman en kycklingbiff, ångat ris, bönor, frukt och en dryck. Till kvällsmat serveras hon pepparstek, ångat ris, gröna bönor och fullkornsbröd.

Publisert:

LÄS VIDARE