Hyllningskonsert till Avicii slår publikrekord

Över 58 000 var på plats i Friends arena

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Aviciis hyllningskonsert lockade storpublik.

Nu står det klart att spelningen slår nytt publikrekord i Friends arena.

– Det känns fantastiskt att just den här konserten sätter ett nytt rekord, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Live som driver Friends Arena, i ett pressutskick.

Sommaren 2018 slog rapparen Eminem publikrekord i Friends arena med sina 57 520 besökare.

Men nu får han se sig besegrad.

Hela 58 163 personer befann sig under torsdagskvällen på plats för att ta del av hyllningskonserten till Tim ”Avicii” Bergling, enligt uppgifter från Avicii Music AB.

”Känns fantastiskt”

– Det känns fantastiskt att just den här konserten sätter ett nytt rekord och att så många människor har kommit hit inte bara för den fantastiska musiken, utan också för att sluta upp bakom Tim Bergling Foundations initiativ att stötta arbetet med psykisk ohälsa, säger Marie Lindqvist, vd Stockholm Live som driver Friends Arena, i ett pressutskick.

Under kvällen framfördes Aviciis största hits med hjälp av ett mäktigt 30-mannaband och flera världsstjärnor som David GuettaKygoAloe Blacc och Adam Lambert befann sig på plats.

Tim Berglings pappa höll tal

Även Tim Berglings pappa Klas Bergling närvarade och höll under kvällen ett känslosamt tal till sin son.

– Samtliga har arbetat hårt med ett gemensamt mål, att göra denna kväll till en musikfest, hyllning till Tim och hans musik. Tillsammans har ni alla gjort hyllningskonserten möjlig och förverkligat Tims dröm att få sin musik spelad live med ett stort band, sa han bland annat.

Publicerad:

LÄS VIDARE