Alex Schulmans bastukupp i ”Musikhjälpen”

Oron om Arga Snickaren: ”Vilken mardröm”

Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell har startat en auktion där man kan buda hem en bastukväll med Alex Schulman.

Efter stor tveksamhet tackar Alex till slut ja i ”Musikhjälpen.”

– Att ha någon hemma hos oss som ska titta på min snopp, jag vet inte..., säger han i programmet.

Alex Schulman, 43, har blivit utsatt för en bastukupp av sin fru Amanda Schulman, 39, och Amandas syster Hannah Widell, 44. I ”Musikhjälpen” ringer de upp författaren för att berätta om idén.

– Ni stör lite, säger han i programmet och meddelar att han sitter och skriver på sin bok.

”Rädd för nakenhet”

Amanda Schulman förklarar vad auktionen handlar om.

– Älskling, vi tänkte så här att är det inte roligt om någon får basta med dig? Och så får man buda på det? säger hon i programmet.

Först ställer sig författaren och medieprofilen tveksam till förslaget. Men efter lite övertalan från systrarna och programledaren Miriam Bryant, 28, tackar Alex Schulman till slut ja. När Nöjesbladet når Alex Schulman berättar han att det var en rejäl överraskning.

– Det är kul för att pengarna går till viktiga saker. Men allt annat är hemskt. Jag tycker liksom inte om människor så mycket och framför allt inte att sitta naken med någon. Men vad gör man inte? Jag hade liksom inget val, säger han.

”Väldigt knäppa”

Han menar också på att hans följarskara inte är lika stor som en viss artists.

– Det är inte bara det. Jag är inte Danny Saucedo, jag kanske har sju fans och alla är väldigt knäppa, säger han.

”Pappa var finne”

Alex Schulman berättar att han gärna vill basta med en person som tar det på allvar och vill lära sig. Och helst ser han att det sker på Gotland.

– Antingen får de komma hem till mig i elbastun i Stockholm. Men det kanske inte är så kul. Sen vill jag utbilda någon i bastubadande. Jag har ändå bastat varje dag sedan 1983. Jag kan mina grejer då pappa var finne. Så jag har en del att säga och berätta. Det bästa vore om de kommer till Gotland. Det är en helt annan upplevelse. Efter bastun måste man dricka en öl och ta en whiskeypinne. Blir det på sommaren grillar vi lamm, säger han.

Hoppas på mycket pengar

Det är dock en person som han absolut inte vill ska klicka hem auktionen.

– I veckan fick jag en tvångstanke om att ”Arga Snickaren” skulle vinna budgivningen och komma och berätta om knarket i förorterna för mig i en timme. Vilken mardröm, säger han.

Hur mycket är en kväll med dig värd?

– Den måste vara värd i alla fall 20 000 kronor. Ju mer pengar som kommer in desto bjussigare kommer jag att vara. Stannar den på till exempel 13 000 kronor kommer jag vara motvals och jävlig. Annars bjuder jag på en extra anekdot.

Han avslutar sedan samtalet i ”Musikhjälpen” lite skämtsamt:

– Man får se min kuk också, säger han i programmet.

Här hittar du auktionen.

Publisert:

LÄS VIDARE