Tareq Taylor

Tareq Taylor tvingas till sjukgymnastik varje dag resten av sitt liv

Tv-kocken visar upp ärret efter otäcka olyckan: ”En hårsmån från att bli förlamad från nacken och nedåt”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Han skrattar och visar upp det fem centimeter långa ärret på halsen.

Tareq Taylor har tvingats steloperera två kotor i nacken – och känner smärtorna om han inte gör sjukgymnastik varje dag.

– Det tror jag att jag kommer hålla på med livet ut, men det är väl också en påminnelse om att det är bra att ta hand om det här nu så man inte förstör nånting, säger den populära tv-kocken.

Han är på gott humör och skrattar mycket.

Knappt fyra månader efter den otäcka kitesurfningsolyckan där tv-kocken Tareq Taylor, 50, bröt nacken beskriver han sig som i stort sett återställd. Men samtidigt känner han smärtor så fort som han inte varje dag göra sjukgymnastik.

– Jag har full motorik, jag har full känsel, jag har inga domningar. Så länge jag kan göra sjukgymnastik varje dag så går jag omkring smärtfri. Jag kanske är bättre än tidigare. Nu med titan, säger han och ler.

Stelopererat två kotor

Nöjesbladet träffar Tareq Taylor under SVT:s pressträff inför den kommande säsongen av ”Stjärnorna på slottet”. Taylor är för andra året med som ansvarig kock som tillsammans med deltagarna sätter ihop menyer till de olika dagarna.

På halsen börjar ärret efter operationen blekna.

– Här gick man in, så drar man strupen åt sidan och musklerna åt andra hållet, så kommer man åt ryggraden, säger Tareq Taylor och visar på skadan.

– Där har man plockat ut disken, tagit bort det skadade ligamentet och stoppat in en korg i stället. Och så sätter man en bricka och fyra stycken skruvar. Så det är som att laga en bil. Lite mer avancerat. I grund och botten så har man stelopererat femte och sjätte kotan.

”Läskigt och allvarligt”

Det kändes väldigt läskigt i somras.

– Det var också läskigt. Jag var en hårsmån från att bli förlamad från nacken och nedåt det var läskigt och det var allvarligt, men jag har haft en jättefin rehab-period och en fantastisk kirurg som har satt allting på plats så jag vågar säga att jag är återställd, säger han.

Och sjukgymnastiken, hur länge kommer du behöva göra det varje dag?

– Det tror jag att jag kommer hålla på med livet ut, men det är väl också en påminnelse om att det är bra att ta hand om det här nu så man inte förstör nånting. Det tar väl ett halvår eller nåt för att det ska läka riktigt hårt. Men köttet, det runtomkring, den läkprocessen är klar. Jag har en liten bula här, det ser ut som en halvfinne på halsen. den ska få vara kvar som en liten påminnelse om att så här illa kan det gå om man inte aktar sig.

”Stjärnorna på slottet” spelades in i somras, före olyckan. Som ansvarig kock medverkar Tareq Taylor i samtliga program och sätter ihop menyer till de medverkande stjärnornas dagar. I årets säsong deltar Dragomir Mrsic, 50, Pernilla Wahlgren, 51, Björn Kjellman, 56, Julia Dufvenius Wollter, 44, och Måns Möller, 44. Årets säsong är den fjortonde i ordningen och har premiär lördag 28 december i SVT1.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Kända svenskar berättar: Så var våra värsta jular

ÄMNEN I ARTIKELN

Tareq Taylor

Stjärnorna på slottet