Tekashi 6ix9ine släppt från fängelset – på grund av coronarisken

Fansen: Kan råka illa ut

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Tekashi 6ix9ine har släppts ut från fängelset på grund av coronarisken.

Rapparen kommer att avtjäna de fyra sista månaderna av sin tvååriga dom i husarrest.

Nu tror många fans att han riskerar att råka illa ut.

Den amerikanske rapparen Tekashi 6ix9ine, 23, som egentligen heter Daniel Hernandez, riskerade till en början ett fängelsestraff på mellan 47 år och livstid. Men efter en uppgörelse, där han samarbetade med åklagaren och informerade om sina tidigare gängkompisar, slapp han åtal på flera punkter och dömdes till två års fängelse.

Tekashi 6ix9ine.
Foto: PETER WIXTRÖM
Tekashi 6ix9ine.

Husarrest

Men under torsdagen släpptes Tekashi 6ix9ine från fängelset, då rapparens astma gör honom extra utsatt för coronaviruset. Han kommer att avtjäna resten av straffet, fyra månader, hemma, skriver CNN.

På sociala medier sprids nu många memes om artisten, och många andra tror att hans tidigare gängkompisar och vänner till dessa är ute efter revansch på Tekashi 6ix9ine efter all information han har avslöjat om dem.

Rapparen har tidigare varit rädd för sitt liv av samma anledning och även för familjemedlemmars liv och har då anlitat extra mycket beväpnade säkerhetsvakter, har TMZ tidigare skrivit.

PODD Så slår corona mot nöjesvärlden

Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Markus Larsson, rockjournalist Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad: