Mando Diaos sångare om coronaoron: Mardrömmar

”Ångesten vill säga en någonting”

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Björn Dixgård och Jens Siverstedt
Foto: BJÖRN LINDAHL
Björn Dixgård och Jens Siverstedt

Mando Diaos sångare Björn Dixgård är oroad över coronaviruset.

Ångesten håller honom vaken om nätterna.

– Jag har lätt att sova i vanliga fall men jag kunde få insomnia och vara vaken i fyra timmar helt plötsligt utan anledning, säger han i ”Lyssnarhjälpen: Music Sessions”.

Över en miljon sålda album världen över. 167 veckor med en och samma låt på svensktoppen. Mando Diao har minst sagt gjort avtryck. Det har även stormat ordentligt kring Borlänge-bandet med interna intriger.

I programmet ”Lyssnarhjälpen: Music Sessions” gästar bandet. Sångaren Björn Dixgård, 38, intervjuas av Peter Jihde, 48, och uttrycker sin oro kring coronapandemin.

– Det är den här klassiska ”Maran” liksom som ibland kommer på nätterna och väcker en. Jag har lätt att sova i vanliga fall men jag kunde få insomnia och vara vaken i fyra timmar helt plötsligt utan anledning. Det är oro jag har känt, säger han.

”Jag har en ganska stor förmåga att bli rädd”

Han fortsätter:

– Först var jag mest bara förvånad över att det var så svårt att sova. Jag är inte van vid det. Sen förstod jag att det är som när vilken ångest som helst kommer på besök. De gånger jag varit hos psykolog så... Ångesten vill säga en någonting, egentligen ska man hålla den i handen. Men det är lite svårt. Man måste igenom det.

Han förstod det riktiga allvaret kring coronavirusets framfart i februari. Sedan dess har ångesten varit påtaglig.

– Jag har en ganska stor förmåga att bli rädd. Då blev det att jag plöjde alla nyheter som fanns om det. Nu kör jag restriktioner. Jag kollar vad Tegnell säger vid klockan 14.00 varje dag och sen håller jag mig borta från det, säger han i programmet.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Björn Dixgård och resten av bandets turnéplaner i sommar är ännu oklara.

”Jag tror att det mesta kommer frösvinna”

Björn Dixgård känner själv några stycken som drabbats av viruset.

– Ett par stycken faktiskt vänner. De har varit hemma och det har gudskelov gått bra för dem. Alla äldre i min släkt och närhet håller sig på avstånd vilket jag är glad över.

Nu har flera spelningar ställts in och turnéplanerna i sommar ser inte ut att bli av för bandet.

– Vi hade en hel sommar bokat. Den är högst osäker. Jag tror att det mesta kommer försvinna. Det ska göra det om det är så här. Sen är vi lyckligt lottade som kommer från ett långt turnétåg så vi har en liten buffert, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN