Aviciis familj startar stiftelse – i hans namn

”Ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda”

Världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling har sedan sin död sörjts av en hel värld.

Nu startar ”Aviciis” familj en stiftelse i hans namn.

”Är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda”, skriver familjen i en kommentar.

Familj, vänner, musikerkollegor och miljontals fans över hela världen har sörjt den hyllade artisten Tim ”Avicii” Bergling efter hans död i april förra året.

Nu startar ”Aviciis” familj stiftelsen ”Tim Bergling Foundation” i hans namn, som ska fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande med psykisk ohälsa och suicid.

”Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda”, skriver familjen i ett pressmeddelande.

Stiftelsen ska även verka inom klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter.

”Han ville få frid”

I samband med Aviciis död skrev föräldrarna, Klas Bergling och Anki Lidén, ett brev där man berättade om sonens bortgång:

Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Hyllade sonen

Under Rockbjörnen-galan 2018 vann ”Avicii” ”Årets svenska låt” med låten ”Without you”. Priset togs emot av pappa Klas Bergling, som på scen höllt ett fint tacktal till alla röstat på sonen.

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, men också framförallt för att tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik. Från hans fans och alla övriga, det har kommit från kyrkor, skolklasser, festivaler och många andra, och det har nästan varit obegripligt och det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla!, sa Klas Bergling från scen.

Tim ”Avicii” Bergling blev 28 år gammal.

Publisert:

LÄS VIDARE